מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהמשקאות שעלולים לגרום לסוכרת

המשקאות שעלולים לגרום לסוכרת

מחקר גדול בחן את ההשפעה של משקאות שונים על הסיכון להתפתחות סוכרת. אילו משקאות הם המזיקים ביותר?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר בריטי מקיף, שכלל מעל 25 אלף נבדקים שהיו במעקב במשך 11 שנה, מצא כי צריכת משקאות ממותקים - כולל משקאות חלב ממותקים, מיצים ממותקים ומשקאות מוגזים ממותקים - קשורה בסיכון מוגבר לחלות בסוכרת סוג 2. מסקנות המחקר מעודדות: החלפת משקאות ממותקים במים או תה וקפה לא ממותקים עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת ב-14% עד 25%.

 

המחקר, שנערך באוניברסיטת קיימברידג' ומומן על-ידי מועצת המחקר הרפואי הבריטי ומכון מחקר הסרטן הבריטי, פורסם בגיליון האחרון של כתב העת המדעי Diabetologia.

 

החוקרים ביקשו לבחון אם צריכת משקאות מסוכרים, משקאות המכילים ממתיקים מלאכותיים ומיץ פירות טבעי קשורה לסיכון לפתח סוכרת סוג 2. כמו כן, הם ביקשו להעריך את ההשפעה של החלפת המשקאות הללו במשקאות לא ממותקים על הסיכון לפתח את המחלה.

 

החוקרים אספו מידע מ-25,639 איש ברחבי בריטניה, בין גילאי 40 ל-79, שלא סבלו מסוכרת כשהמחקר החל, וביקשו מהם לרשום ביומני תזונה במדויק את צריכת המשקאות שלהם בכל יום במשך שבוע. הנבדקים התבקשו לציין את כל סוגי המשקאות שצרכו ובהם: משקאות קלים (כולל מיצים ומשקאות מבוססי מיצים שהוסף להם סוכר); תה או קפה שהוסף להם סוכר; משקאות חלב מסוכרים (מילקשייקים, משקאות חלב בטעמים ושוקו); משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ומיצי פירות טבעיים. החוקרים עקבו אחר הנבדקים במשך 11 שנה כדי לראות אילו נבדקים פיתחו סוכרת סוג 2, תוך ניתוח תשובותיהם.

 

במהלך שנות המחקר, משתתפי המחקר עברו בדיקות רפואיות אחידות ומילאו שאלוני מעקב על סגנון החיים שלהם. החוקרים עקבו אחרי הנבדקים עד שנת 2006. בניתוח התוצאות שוקללו גורמי חיים ופרמטרים שעלולים אף הם להשפיע על הסיכון לפתח סוכרת סוג 2 – בהם מידת ההשמנה, עישון, פעילות גופנית, צריכת קלוריות כוללת היקף מותניים וכן גורמים דמוגרפיים. במהלך תקופת המעקב 847 משתתפים (3.4%) פיתחו סוכרת סוג 2. לאחר שיקלול כל הפרמטרים, כולל גורמי סיכון, עלו מספר ממצאים מעניינים:

 

• כל מנה של משקה קל ממותק ביום קשורה לסיכון מוגבר ב-14% להתפתחות סוכרת סוג 2.

 

• כל מנה של משקה חלב ממותק ביום קשורה לסיכון מוגבר ב-27% להתפתחות סוכרת סוג 2.

 

• משקאות קפה ותה עם סוכר, משקאות עם ממתיקים מלאכותיים, מיצי פירות טבעיים ומים לא נקשרו לסיכון מוגבר לסוכרת סוג 2 באופן משמעותי.

 

• להחלפת מנה אחת של משקה קל או משקה חלב ממותק במים או תה וקפה לא ממותקים ביום יש פוטנציאל להפחית את הסיכון להתפתחות של סוכרת ב-14% עד 25%. להחלפת משקאות ממתוקים במשקאות עם ממתיקים מלאכותיים לא נמצאה השפעה משמעותית על הסיכון.

 

• אם אנשים יגבילו את צריכת הקלוריות שלהם ממשקאות מתוקים לפחות מ-2% מסך הצריכה הקלורית היומית שלהם, ניתן יהיה למנוע כ-15% מהמקרים החדשים של סוכרת סוג 2.

 

למחקר מספר מגבלות, בהן העובדה שהחוקרים העריכו את צריכת המשקאות של הנבדקים רק פעם אחת. בנוסף, למרות שהם ניסו לנטרל משתנים רבים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות, סביר להניח כי הם לא הצליחו לנטרל את כולם. עם זאת, מדובר באחד המחקרים הגדולים והמעמיקים שנערכו בנושא עד היום.

 

החוקרים מסכמים כי יש קשר בין צריכה של לפחות משקה קל ממותק אחד ביום ומשקה חלב ממותק אחד ביום לסיכון מוגבר לפתח סוכרת סוג 2, וזאת ללא קשר למידת ההשמנה של האדם. לעומת זאת, לפי המחקר אין קשר בין צריכה של מיץ פירות טבעי, משקאות שמכילים ממתיקים מלאכותיים או קפה ותה שנוסף להם סוכר לסיכון לפתח סוכרת סוג 2. למניעת המחלה החוקרים ממליצים להחליף משקאות ממותקים במים או קפה ותה שאינם ממותקים.

 

 

Diabetologia. Published online April 30 2015