מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותהסטטוסקופ של הרופא עשוי להעביר מחלות

הסטטוסקופ של הרופא עשוי להעביר מחלות

מחקר: סטטוסקופים של רופאים עשויים להיות מזוהמים בחיידקים שיכולים לעבור בקלות ממטופל אחד לאחר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

סטטוסקופים עוזרים לאבחן ולטפל, אבל לכלי המרכזי של הרופאים עלול להיות פוטנציאל להפיץ חיידקים – חלקם אלימים – ממטופל אחד לאחר. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Mayo Clinic Proceedings.

 

חוקרים שוויצרים גידלו בתרביות חיידקים מדגימות שניטלו מאזורים שונים בכפות הידיים והסטטוסקופים של רופאים, לאחר שביצעו בדיקות גופניות סטנדרטיות ל-83 מטופלים בבית חולים שוויצרי.

 

לאחר כל בדיקה החוקרים בדקו נוכחות של חיידקים בכלל ושל חיידק ספציפי המכונה MRSA - חיידק אלים ועמיד לאנטיביוטיקה, בארבעה אזורים ביד הדומיננטית של הרופא (בין אם הייתה עליה כפפה או שהייתה חשופה) ושני אזורים של הסטטוסקופ: הצינור והדיאפרגמה (המשטח שבא במגע עם עורו של המטופל). סך הכל נכללו במחקר דגימות מכמעט 500 משטחים.

 

גם כשנבחנו חיידקים בכלל וגם כשנבדק החיידק MRSA בלבד, קצות האצבעות ביד הדומיננטית של הרופאים היו המזוהמות ביותר, אך בדיאפרגמה של הסטטוסקופ היו יותר מפי שניים חיידקים מאשר באזורים אחרים של כפות הידיים של הרופאים. גם על הצינור של הסטטוסקופ נמצאה נוכחות של חיידקים. ככל שקצות האצבעות היו מזוהמות יותר, כך הסטטוסקופ היה מזוהם יותר.

 

מדובר במחקר קטן ותוצאותיו לאו דווקא יהיו רלוונטיות למוסדות רפואיים אחרים. עם זאת הממצאים מדגימים את החשיבות של שטיפת ידיים וחיטוי הציוד הרפואי של צוותים מטפלים לאחר כל שימוש.

 

 

Mayo Clin Proc 2014; 89: 291-299