מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהפחתת צריכת מלח יכולה לחסוך מיליארדי דולרים בשנה

הפחתת צריכת מלח יכולה לחסוך מיליארדי דולרים בשנה

וכמובן לקדם בריאות...


צריכה מוגברת של מלח היא בעיית בריאות מרכזית בארצות הברית, הגורמת לעלייה בשיעור מקרי לחץ הדם ומחלות לב וכלי דם קשורות, והרבה סיבות יש כדי להוריד את השימוש בו.

ההמלצות הרפואיות הקבועות הן שצריכת המלח תהיה מוגבלת ל- 2.3 גרם מלח ביום עם כמות קטנה יותר בקרב קשישים, חולים אפרו-אמריקאים ואלו הסובלים מיתר לחץ דם.


החוקרים בדקו את רמת לחץ הדם, שימוש בתרופות כנגד לחץ דם וצריכת נתרן בקרב נתונים שנאספו באוכלוסיה האמריקאית במהלך סקירה של הרשות האמריקאית לבריאות (NIH) .
תוצאות המחקר מראות שהורדת צריכת המלח לרמה הממולצת על ידי הרשויות יכולה להביא לחיסכון שנתי של 18 מיליארד דולאר, בהוצאות בריאות ולהביא לשיפור איכות חייהם של מיליוני אנשים.
החוקרים מעריכים שהקפדה על צריכה מבוקרת תביא לירידה של 11 מיליון מקרי יתר לחץ דם ותאריך את חייהם של אלפי אנשים מדי שנה. הערך המוניטרי של עלייה באיכות החיים מוערך ב- 32 מיליארד דולר בשנה.
מחקר זה הוא מהראשונים שבדקו את השפעת צריכת מלח על האוכלוסייה האמריקאית. החוקרים ציינו שיש לפתח שיטות התערבותיות להורדת צריכת המלח.
מחקרים מראים ש- 75% מצריכת המלח בדיאטה של האמריקאים מגיעה ממזון מעובד ופחות ממלח המוסף בזמן הבישול. כמו כן מזון מסעדות אף הוא עשיר במלח. החוקרים מציעים שמפעלים יציינו באופן מודגש את רמות המלח ובכך תיווצר תחרות בין יצרנים להורדת רמות מרכיב זה.
Am J Health Promot. 2009, 24(1), 49-57

 

Hypertension 2009, 54(3), 475-481 

וגם פרסום מסמך ה- FDA על הפחתה בצריכת המלח בתזונה.

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר זיו פז