מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהפרעה בתפקודי כליה מעלה סיכון לאוטמים שקטים

הפרעה בתפקודי כליה מעלה סיכון לאוטמים שקטים

עדויות נוספות לקשר בין מחלת כליות כרונית לשבץ: הפרעה בתפקודי כליה מעלה סיכון לאוטמים שקטים במוח


לאוטמים שקטים אין תסמינים והם מתגלים באופן אקראי בהדמיה של המוח (צילום: Shutterstock)
לאוטמים שקטים אין תסמינים והם מתגלים באופן אקראי בהדמיה של המוח (צילום: Shutterstock)

 

הקשר בין הפרעה בתפקודי הכליה לבין שבץ הוא מוכר ומבוסס. חוקרים מטייוואן ביקשו לבדוק האם מחלת כליות מתקדמת מעלה גם את הסיכון לאוטמים שקטים במוח.

 

אוטמים מוחיים שקטים הינם ממצאים המתגלים באופן אקראי בהדמיה של המוח ללא ביטוי קליני. למרות העדר ביטוי תסמיני הם מעידים על מחלה טרשתית של כלי הדם המוחיים ומהווים סמן מנבא חשוב לשבץ.

 

המחקר שהתפרסם בביטאון אגודת השבץ האמריקאית Stroke כלל למעלה מ- 1,300 משתתפים שחולקו לארבע קבוצות לפי רמות הפינוי הכלייתית שלהם הנמדדות באמצעות בדיקת דם פשוטה. פינוי כלייתי ירוד מהווה מדד לנזק כלייתי.

 

כל המשתתפים במחקר עברו בדיקות MRI מוח על מנת לזהות עדות לאוטמים שקטים. המחקר הדגים באופן מובהק כי תפקודי כליה ירודים, המעידים על מחלת כליות, מעלים באופן מובהק סיכון לאוטמים שקטים במוח.

 

תוצאות המחקר מדגימות פעם נוספת את הקשר בין הפרעה כלייתית לתחלואה וסקולרית ומדגישות את הצורך באיזון קפדני ואגרסיבי של גורמי סיכון בחולים עם הפרעה בתפקודי הכליות.

 

 

Stroke.2011; 42: 2120-2125