מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה אצל נשים בוגרות

הפרעות אכילה אצל נשים בוגרות

בשנים האחרונות רואים יותר ויותר נשים בשנות השלושים והארבעים אשר סובלות מהפרעות אכילה, לפעמים מגיל הנעורים ולפעמים ההתפרצות מאוחרת. מחקר חדש ניסה לשפוך אור על הסיבות להפרעה המאוחרת.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

למרות האמונה הרווחת שהפרעות אכילה בכלל ואנורקסיה בפרט מתפרצות ומשפיעות רק על נערות צעירות, הדבר אינו נכון.

 

המציאות כיום היא שאנורקסיה, בולמיה והפרעות אכילה אחרות יכולות להתרחש בכל שלב בחיים, והגיל כלל אינו משחק תפקיד.

 

מחקר חדש מגלה שיותר ויותר נשים בשנות השלושים, ארביעים וחמישים נמצאות תחת לחץ להשאר רזות בדיוק כמו הנערות הצעירות. במילים אחרות, זוהי טעות לחשוב שהפרעות אכילה מתרחשות רק בגיל ההתבגרות וחולפות עד שנות העשרים, כי בהרבה מיקרים אין זה כך.

 

מחקר חדש נערך באוניברסיטת סידני שבאוסטרליה. במסגרת המחקר נבדקו נשים בוגרות מסידני ומלונדון אשר סובלות מהפרעת אכילה בשבע שנים האחרונות.

 

למרות שמרבית הנשים היססו לדבר על ההפרעה שלהן, המחקר מצא שהבעיה הינה רווחת בקרב נשים בוגרות, כאשר רבות מהן סבלו מההפרעה מגיל צעיר. מכיוון שנוטים לייחס הפרעות אכילה לנערות בגיל ההתבגרות, נשים מבוגרות יותר חשות בושה להודות בצורה פתוחה בהפרעה ממנה הן סובלות, ולעיתים הן נמנעות בשל כך מלחפש לעצמן עזרה. נשים אלה ממשיכות לסבול בשקט לפעמים גם עשרות שנים.

 

בחיפוש אחר הסיבות להתמונה הזאת החוקרים שיערו כי נשים מבוגרות מתמודדות עם קשיים מורכבים כגון משבר בנישואים, גירושים, נישואים חדשים, הילדים עוזבים את הבית, משבר בקריירה וכד'. נושאים אלה עלולים להזין ולהחמיר את תחושת חוסר הביטחון.

נשים אלה עלולות להיות מותקפות ע"י רגשות של שנאה עצמית, חוסר ערך ודימוי עצמי שלילי ואז הן מחפשות בערגה אחר מראה צנום ומופלא בכדי להשיג שמחה.

החיפוש המוטעה הזה אחר שלמות ודימוי גוף אידאלי מעורר מחדש את הפרעת האכילה.

 

www.themedguru.com/20100719/newsfeature/eating-disorder-anorexia-rising-middle-aged-women-study-86137635.html

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק