מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה כבר בגיל עשר

הפרעות אכילה כבר בגיל עשר

ממחקר חדש עולה שיותר ממחצית מהסובלות מאנורקסיה מפתחות את הפרעת האכילה כבר בגיל עשר.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הפרעות אכילה פוגעות באלפי נערות צעירות. עד היום היה מקובל ונהוג לחשוב על הפרעות אכילה כמקושרות לגיל ההתבגרות. טראומות משפחתיות נחשבות שמעוררות או "מתדלקות" בעיות אכילה כבר מגיל צעיר.

 

במחקר חדש, אשר כלל 250 משתתפים אשר סובלים מהפרעת אכילה, נמצא שכ- 53% אמרו שהבעיות עם האוכל החלו בגיל עשר או אפילו בגיל צעיר יותר. פחות מכשליש (29%) אמרו שהם היו בגילאי 11 עד 15 שהפרעת האכילה החלה. כלומר, זה כלל לא נדיר לראות התפתחות של הפרעת אכילה עוד טרם גיל ההתבגרות.

 

מחקר דומה שבוצע מוקדם יותר השנה מצא שהגיל הממוצע להתפתחות ההפרעה הוא 12. היה אפילו מקרה אחד בו ההפרעה התפרצה בגיל שש.

 

מבחינת הטריגרים להתפרצות ההפרעה, נמצא שכמחצית מהסובלים קשרו טראומה משפחתית להתפרצות ההפרעה או אובדן של אדם אהוב. רק כ – 3% אמרו שהם הושפעו מכוכבות ודוגמניות במידה אפס.

 

 

www.dailymail.co.uk/health/article-1318429/Half-anorexia-sufferers-develop-eating-disorder-age-10.html

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

 

ג-ו991
21/10/10 0:45

מיכל
אני רוצה להוסיף שהפרעת אכילה, אנורקסיה, קיימת גם אצל תינוקות אם כי מסיבות אחרות לגמרי. הנובעות מהיחסים הנרקמים בין התינוק לבין מי שמאכיל אותו.
בנוסף: באנורקסיה של מתבגרים....
ותקני אותי באם אני טועה אבל: יש אנורקסיה "נקייה" כלומר כזו שאפשר להבריא ממנה ויש אנורקסיה שהיא   ספמפטום של מחלה אחרת (הפרעת אישיות?)
ג'ו

aspransa-luna
20/10/10 14:15

היי מיכל,
מצטערת על האיחור בתגובה,רק עכשיו קראתי .
אני מאוד מתחברת למה שכתוב,מהמקום שגם אצלי הפרעת האכילה התפרצה בגיל מאוד מוקדם..
אני זוכרת את עצמי עוד בתור ילדה בת חמש וקצת,היום ואני זוכרת גילאיים לפי הבית אז אכן זה היה אפילו לפני גיל שש.
אני זוכרת את עצמי מסתכלת על עצמי ורוצה להעלם,אני זוכרת איך הסתכלתי על העור שלי ושנאתי אותו,פשוט שנאתי
ואיך התחלתי לזרוק אוכל לפח אחרי שהניחו לי אותו על השולחן כדי שאוכל,בדקתי אם מישהו לא רואה וזרקתי אותה לפח..ואני זוכרת שגם לא הבנתי איך אף אחד לא רואה...ואז הבנתי שפשוט לאף אחד לא אכפת

וככה לאט לאט ומהר מדי התפרצה לה הפרעת האכילה אשר הייתה טבועה בי עוד משנותי המוקדמות ורק הלכה והחמירה עם השנים ונהפכתי לשלד קטן מהלך
ואני כבר לא שלם,כבר לא אותו שלד..ממש לא
רק הפרעת האכילה עדיין בתוכי,מאיימת לפעמים לחזור..

למדתי גם לא לשנוא אותה,אלא לקבל אותה...לא להלחם איתה
יש בזה משהו מנחם עבורה,אני לא מבהילה את הצד החולה שלי וכך גם היא לא חוזרת במלוא עוצמתה.

תודה לך על המאמר!!

לונה