מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה נפוצות יותר בקרב נשים העוסקות בספורט

הפרעות אכילה נפוצות יותר בקרב נשים העוסקות בספורט

מחקר משנת 2008 גילה שסטודנטיות אשר עוסקות באופן פעיל בספורט לסוגיו נוטות לסבול יותר מסימפטומים של הפרעות אכילה בהשוואה לנשים אשר לא פעילות על בסיס יומיומי.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

המחקר הראה כי נשים אשר חרדות לביצועים שלהן בספורט נוטות לסבול יותר מהפרעות אכילה ועיוות בדימוי הגוף. במחקר השתתפו 274 סטודנטיות מאוניברסיטה בארה"ב. המחקר בדק הבדלים לגבי סימפטומים של הפרעות אכילה בקרב ארבע קבוצות של נשים: נשים אשר עוסקות בספורט באופן מקצועי לפחות שעתיים מידי יום, נשים אשר עוסקות בספורט במסגרת מועדון כארבע פעמים בשבוע, נשים אשר עוסקות בספורט באופן עצמאי כשלוש פעמים בשבוע, ונשים אשר לא עוסקות בספורט (או עד פעמיים בשבוע בממוצע).


כל המשתתפות מלאו שאלון לאיתור הפרעות אכילה, שאלון לזיהוי הפרעות בדימוי העצמי ושאלון אשר נועד להעריך פחד חברתי והימנעות מפעילות גופנית או סיטואציות ספורטיביות.


הממצאים הראו שככל שהמעורבות בפעילות גופנית עולה כך עולה הנטייה לסבול מסימפטומים של הפרעות אכילה והפרעות בדימוי העצמי והגופני.


למחקר זה יש השלכות ארוכות טווח מכיוון שהממצאים מציעים שמאמנים ומחלקות של ספורט באוניברסיטאות ובתי ספר, במיוחד בספורט תחרותי, צריכים להיות יותר מודעים וערניים להפרעות אכילה, ולבנות תוכניות התערבות מתאימות.
 

www.sciencedaily.com/releases/2008/07/080728193235.htm

 

תורגם ונערך ע"י מיכל אפק

אילתוש
16/11/09 11:53

אני הייתי בתחילת דרכי ללמודי ספורט, ולמרות שממני לא דרשו לרדת במשקל, הרגשתי שאני חייבת, אז ירדתי במשקל...אך נותרתי מאחור, לא הורשיתי להמשיך בלימודי עקב מצבי הגופני, הייתי מתעלפת לא פעם באמצע האימונים! אז אולי כיום אני לא שמנה... ואפילו נחשבת לתת משקל אבל מלבד זה אין לי בעולמי, ולא כלום.