מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות האכילה יוצאות מהארון

הפרעות האכילה יוצאות מהארון

מחקר בדק אם לסביות חוות הפרעות אכילה כמו אנורקסיה ובולימיה באופן שונה


התהליך של ההכרה בזהות המינית ו''היציאה מהארון'' משפיע על האופן בו לסביות חוות הפרעות אכילה (צילום: Shutterstock)
התהליך של ההכרה בזהות המינית ו''היציאה מהארון'' משפיע על האופן בו לסביות חוות הפרעות אכילה (צילום: Shutterstock)

 

האם נשים לסביות חוות הפרעות אכילה באופן שונה? סטודנטית במסלול דוקטורט באוניברסיטת West of England בבריסטול שבאנגליה חקרה כיצד נשים לסביות חוות את הפרעות האכילה וכיצד חוויות אלה דומות ושונות מהחוויה של נשים הטרוסקסואליות.

 

המחקר כלל ראיונות עומק עם נשים אשר הצהירו על עצמן שהן לסביות ואשר סבלו מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה או בולמיה.

 

החוקרת, רבקה ג'ונס, מספרת שהמוטיבציה שלה לביצוע המחקר נבעה מהתמודדות שלה עצמה בעבר עם הפרעת אכילה ומעצם היותה לסבית.

 

רבקה ערכה סקירת ספרות בנושא ומצאה שיש כבר די הרבה מחקרים שבדקו כיצד נורמות של החברה אודות תפקידי מגדר משפיעות על החוויה של נשים וילדות הטרוסקסואליות את האנורקסיה והבולמיה. לעומת זאת, מעט מאוד ידוע אודות החוויה של נשים לסביות.

 

במאמר שפרסמה בכתב העת Journal Psychology & Sexuality, ג'ונס מנתחת ראיונות עומק שערכה עם מספר לסביות שסבלו בהיסטוריה שלהן מאנורקסיה או בולמיה. לדבריה נמצאו נקודות דמיון רבות באופן בו שתי קבוצות הנשים – הטרוסקסואליות ולסביות - מתארות את הפרעת האכילה שלהן, כגון החיפוש אחר זהות, חיפוש אחר שליטה עצמית והרדיפה אחר יופי נשי.

 

יחד עם זאת, הזהות הלסבית של המשתתפות במחקר נמצאה בלתי נפרדת מהאופן בו הן תופסות את ההתפתחות, את החיים עם ואת ההחלמה מהפרעת האכילה. בכמה מקרים הן פירשו את החוויה האנורקסית/בולימית שלהן כתגובה ללחץ מהמיניות של עצמן או כניסיון להימנע ממנה; לחילופין כמרחב בו הן נלחמות ברגשות שלהן לגבי זהותן המינית; או כמרחב בו הן יכולות "למצוא את עצמן". אחרות תארו כיצד חיבור חברתי רומנטי או מיני שהתאפשר כתוצאה מהיציאה מהארון היה חלק בלתי נפרד מתהליך ההחלמה מהפרעת האכילה.

 

הניתוח של הממצאים מראה שהתהליך של ההכרה בעצמי כלסבית וה"יציאה מהארון" בחברה שבעיקרה הטרוסקסואלית הוא בעל השפעה משמעותית על האופן בו נשים לסביות חוות אנורקסיה ובולימיה.

 

כעת החוקרים מתכוונים להמשיך במחקר בתחום, כדי להבין טוב יותר את הפרספקטיבה של לסביות על הפרעות אכילה מה שיסייע לטיפול בהן.

 

 

Journal Psychology & Sexuality DOI: 10.1080/19419899.2011.603349