מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותהקסם שבקיווי

הקסם שבקיווי

חוקרים מצאו כי קיווי הוא אחד הפירות הטובים ביותר למניעת מחלות בזכות נוגדי החמצון שבו


קיווי יכול למנוע התפתחות נזקים שנגרמים בשל סטרס חמצוני (צילום: panthermedia)
קיווי יכול למנוע התפתחות נזקים שנגרמים בשל סטרס חמצוני (צילום: panthermedia)

 

לקיווי השפעה נוגדת חמצון גדולה יותר מפירות אחרים, מה שהופך אותו לאחד הפירות הטובים ביותר למניעת מחלות, כך עולה ממחקר חדש.

 

חוקרים מאוניברסיטת Teikyo ביפן מצאו במחקרים קודמים כי הקיווי מכיל כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבדוק את השפעת נוגדי החמצון שבו.

 

בחלק הראשון של המחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Biological And Pharmaceutical Bulletin, החוקרים השוו במעבדה את השפעת נוגדי החמצון בפירות שונים ומצאו כי פרי קיווי מזו מוזהב היה הראשון מבחינת השפעת נוגדי החמצון שבו, ואחריו הקיווי מהסוג הירוק. כך למשל, הקיווי הביס תפוזים, אשכוליות וקלמנטינות ביכולת נוגדת החמצון שלו, למרות שפירות הדר מכילים כמות גדולה של ויטמין C, גם לו השפעות נוגדות חמצון עוצמתיות.

 

בחלק השני של המחקר, מתנדבים אכלו 3 קיווי ביום. לאחר מכן נבדקו תוצרי החמצון בשתן שלהם ונמצא כי הקיווי אכן דיכא תהליכי חמצון בגוף.

 

החוקרים כתבו כי בשל התכולה הגבוהה של נוגדי החמצון שבו, קיווי יכול למנוע את התפתחות של נזקים שנגרמים בשל סטרס חמצוני – מצב בו יש יותר מידי רדיקאליים חופשיים הפוגעים בתאים בגוף. סטרס חמצוני נקשר למחלות כמו סרטן, פרקינסון, מחלות לב ואלצהיימר.

 

 

Biol Pharm Bull. 2011;34(1):128-34

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה