מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותהקשר בין שברי צוואר הירך והפרעות בתפקוד בלוטת התריס

הקשר בין שברי צוואר הירך והפרעות בתפקוד בלוטת התריס

הפרעות בתפקוד בלוטת התריס מעלות סיכון לשברי צוואר הירך בגברים מבוגרים


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

במחקר החדש שפורסם בעיתון Archives of Internal Medicine נמצא קשר בין הפרעות בתפקוד בלוטת התריס לבין שברי צוואר הירך בגברים מבוגרים.

לפי מחקר זה, בירור תפקוד בלוטת התריס ותיקון מוקדם של ההפרעות יכול להוביל לירידה בהארעות שברים בצוואר הירך.
תפקוד תקין של בלוטת התריס שחוב לבריאות הכללית, כולל חוזק העצם, תפקוד הלב, משקל תקין, יצור אנרגיה בגוף, והרגשה הכללית. כדי להעריך את תפקוד בלוטת התריס, בודקים רמה בדם של הורמון בקרה על הבלוטה שמופרש מבלוטת יותרת המח ונקרא ,TSH וגם רמות הורמון תירוקסין שמופרש על ידי בלוטת התריס.
תת ויתר פעילות בלוטת התריס גורמות כל אחת לתסמונת קלינית מסוימת ולשינוי ברמת ההורמונים (ה- TSH והתירוקסין).

במצבים של שינוים קלים מאוד בתפקוד בלוטת התריס, שמאשר לא גורמים כלל לתלונות, קיימים שינוים מזערים ברמות ההורמונים. מצבים אלו נקראים תת פעילות בלוטת התריס סוב-קלינית ויתר פעילות בלוטת התריס סוב- קלינית. פירוש המילה סוב- קליני הוא שמדובר בשינוים מעבדתיים בלבד, ללא תסמונת האופיינית למחלות אלו.

במחקר החדש נבדק קשר בין הפרעות סוב-קליניות של בתפקוד בלוטת התריס לבין שברי צוואר הירך. החוקרים בדקו נתונים על 3500 נשים וגברים בגילאים מעל 65. המעקב אחרי המשתתפים נמשך 15 שנה, החל משנת 1989. החוקרים השווה הארעות שברים בצוואר הירך באנשים עם שינוים סוב- קליניים בתפקוד בלוטת התריס להארעות שברים אלו באנשים עם תפקוד תקין של בלוטת התריס.

החוקרים לא מצאו הבדלים בשכיחות השברים בנשים, אך בגברים עם תת פעילות סוב- קלינית של בלוטת התריס שברי צוואר הירך היו פי 2.3 שכיחים יותר, בגברים עם פעילות יתר סובקלינית של בלוטת התריס- אפילו פי 3.2 שכיחים בהשוואה לבריאים.
לא ברור עדיין איך שינוים מינימאליים בתפקוד בלוטת התריס מעלים סיכון לשברי צוואר הירך. יתכן והפרעות בתפקוד בלוטת התריס משפיעים על תהליכים של התחדשות העצם. לא ברורה גם סיבה לכך שהקשר בין תפקוד בלוטת התריס ושברים בצוואר הירך נמצא בגברים בלבד. מחקרים חדשים ישפכו אור על השאלות חשובות אלו.


www.physorg.com/news/2010-11-hip-fractures-thyroid-disease-linked.html