מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מושתלים

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אביתר נשר
מנהל מחלקת השתלות, בית חולים "בילינסון", מרכז רפואי "רבין" תחומי מומחיות: מומחה בכירורגיה כללית כירורגיה אונקולוגית של הכבד השתלות כבד, לבלב, כליה ומעי לימודים: לימודי רפואה בטכניון מקום התמחות: התמחות בכירורגיה כללית בבית החולים איכילוב התמחות על בהשתלות איברים בבית חולים ג'קסון ממוריאל מיאמי פלורידה השתלמויות: השתלמויות בהשתלות כבד מהחי בקנדה, תורכיה וקוריאה חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית להשתלות שטחי התעניינות מיוחדים: השתלות כבד, השתלות מעי, ניסיון קליני קודם: כירורג בכיר בכירורגיה כללית עיסוק במחקר: פיתוח מכשור רפואי כירורגי לניתוחים בכירורגיה כללית
ד
ד"ר רותי רחמימוב
מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה . עוסקת שנים רבות בתחום הנפרולוגיה של השתלות , הכולל את ההכנה להשתלה של מועמדים להשתלה ותורמי כליה וכן את המעקב אחר מושתלי כליה מנהלת היחידה להשתלות כליה במערך לנפרולוגיה בבית החולים בילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/nephrology-and-hypertension/Pages/dr_r_rahamimov.aspx
ד
ד"ר אסנת שטרייכמן
רופאה מומחית ברפואה פנימית ובמחלות ריאה. רופאה בכירה, המערך למחלות ריאה ולאלרגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' יעקב (ג'יי) לביא הוא מנהל היחידה להשתלות לב וסגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הלב ע"ש לבייב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התמחה בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא ובתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב. בשנת 1991 הקים פרופ' לביא את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומאז משמש כמנהלה. היחידה הינה הפעילה ביותר מסוגה בישראל ועד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב. בשנת 1994 השתיל פרופ' לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 בצע פרופ' לביא השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג. פרופ' לביא הינו פרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות אי
ד
ד"ר רוני ברוך
מומחה לרפואה פנימית נפרולוגיה והשתלות כליה . נפרולוג מערך השתלות אברים של בח איכילוב . אחראי על הכנת החולים לפני ההשתלה והמעקב לאחר השתלת כליה .או כליה לבלב .(גם השתלות מתורם קדוורי וגם השתלות מתורם חי ) ..במרפאת ההשתלות נמצאים במעקב כאלף חולים שעברו השתלת אברים. ונצבר נסיון רב בתחום הרפואי המורכב והיחודי למושתלי אברים.
ד
ד"ר אסף יששכר
מומחה למחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה ומחלות פנימית
ד
ד"ר נטע לב
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
יעל חריף
יעל חריף
מתאמת מרפאת מושתלי כבד בבית החולים בילנסון

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימושתליםחדשותהשתלה של כבד שומני: האם זה אפשרי?

השתלה של כבד שומני: האם זה אפשרי?

מומחים בבריטניה מדווחים על המטופל הראשון בעולם שהושתל בו כבד שפעם נחשב לא ראוי להשתלה – כבד שומני, וזאת במסגרת מחקר שבודק את ההשלכות של השתלת כבד שומני לאחר הליך מיוחד לניקוי שומנים מהכבד


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לפני יותר משנה וחצי הרופאים הודיעו לאדם אייזנברג בן ה-58 מצפון לונדון, שנותרו לו חודשים בודדים לחיות, לאחר שאובחן עם שחמת כבד על רקע מחלת כבד שומני שלא על רקע צריכת אלכוהול (NAFLD). כעת הוא משתקם לאחר ניתוח השתלה שהפך אותו למטופל הראשון בעולם שעבר בקיץ השתלת כבד שבעבר לא היה נחשב טוב להשתלה – כבד שומני, וזאת במסגרת מחקר פורץ דרך המכונה DeFat study.

 

מחקר DeFat הוא מחקר קליני מבוקר שנערך בהובלת חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד במספר מרכזים רפואיים, שמטרתו לבחון אם ניתן להשתמש בכבד שומני של תורמי איברים – לאחר טיפול מיוחד להסרת השומן, באופן שהופך אותו לראוי להשתלה. התקווה היא שהטכניקה החדשה לניקוי כבד שומני תביא לכך שיהיו יותר איברים זמינים להשתלות למטופלים רבים שממתינים ברשימת להשתלות איברים.

 

אדם שסיפורו פורסם בחדשות ה-BBC, סיפר כי לאחר שאובחן הוא קיבל טיפול תרופתי אך הבריאות שלו המשיכה להתדרדר, עד שנהיה חולה מדי להשתלה, והרופאים בישרו לו שייתכן שיש לו רק 6 חודשים לחיות. אבל אז הגיע חבל ההצלה. הוא הצטרף למחקר DeFat, וקיבל עירויי אלבומין, הדרכה צמודה לשינויים באורח החיים וטיפולים לניקוז נוזלים מהבטן, עד שהתייצב מספיק לעבור את ההשתלה הניסויית. כיום הוא משתקם בביתו.

 

טרטייה, אשתו של אדם מזה 25 שנים, אמרה כי ״זה היה נס יוצא מן הכלל, להתכונן לגרוע המכל ואז שיקרה התרחיש הלא יאמן הזה״.

 

במסגרת המחקר, חלק מהכבדים השומניים שיושתלו במטופלים יעברו לפני ההשתלה הליך מיוחד בו עושים שימוש בתרופות שמסייעות לשחרר שומן מהתאים בכבד, שלאחר מכן מסונן באמצעות מכונה. המחקר הוא מחקר כפול סמיות, בו לא המנתחים שמשתילים את האיבר, ולא המושתל, יודעים אם הכבד שקיבלו טופל באמצעות תרופות לשחרור השומן.

 

בישראל, נכון לתחילת שנת 2023 היו ברשימת הממתינים להשתלת כבד 112 ישראלים. החוקרים מסבירים בהודעה לעיתונות כי בבריטניה בערך בשליש מהמקרים - כבד פוטנציאלי נפסל להשתלה בשל היותו כבד שומני, מגמה שעתידה להתרחב עם העלייה בממדי ההשמנה - שמהווה גורם סיכון לכבד שומני. התקווה היא שטכנולוגיה החדשה להסרת שומן מהכבד תאפשר להגדיל את הכבדים הזמינים להשתלה ולצמצם את רשימת הממתינים להשתלת כבד.

 

להודעה לעיתונות מטעם בית החולים