מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהתגלו גנים לתיקון עצבים

התגלו גנים לתיקון עצבים

מדענים זיהו גנים שישמשו בסיס לפיתוח טיפולים לתיקון עצבי לאחר פציעה


זוהו גנים בעלי תפקיד בהתחדשות עצבים לאחר פגיעה בחוט השדרה (צילום:Shutterstock)
זוהו גנים בעלי תפקיד בהתחדשות עצבים לאחר פגיעה בחוט השדרה (צילום:Shutterstock)

 

חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, סן דייגו, זיהו יותר מ-70 גנים בעלי תפקיד בהתחדשות עצבים. המחקר מספק רמזים גנטיים שישמשו לפיתוח טיפולים לפגיעה בחוט השדרה וסוגים נפוצים אחרים של נזק עצבי, כגון שבץ מוחי.

 

בגיליון האחרון של כתב העת Neuron, המדענים פירטו את תגליותיהם לאחר מחקר שערך שנתיים, במהלכו נבדקו 654 גנים החשודים במעורבות בוויסות הצמיחה של האקסונים - סיבי עצב המעבירים פולסים חשמליים לתאי עצב אחרים. החוקרים זיהו יותר מ- 70 גנים שתורמים לקידום צמיחת האקסון אחרי פציעה ועוד 6 גנים אשר מדכאים את צמיחתו.

 

"אנחנו לא יודעים הרבה על הדרך בה האקסונים גדלים מחדש לאחר שהם נפגעים" אמר אנדרו צ'יזהולם, פרופסור לביולוגיה באוניברסיטת קליפורניה "כאשר יש פגיעה בחוט השדרה שלך או שעברת שבץ מוחי, עלול להיגרם נזק רב לאקסונים שלך וההתחדשות שלהם אינה יעילה. זאת בעצם הסיבה שפגיעת חוט שדרה היא כיום מצב רפואי חשוך מרפא".

 

בעוד שבעשורים האחרונים המדענים הצליחו להבין טוב יותר כיצד תאי העצב, או נוירונים, מפתחים קשרים בעובר המתפתח, הרבה פחות ידוע על האופן בו בעלי חיים או בני אדם מתקנים – או נכשלים בתיקון - קשרים אלה כאשר האקסונים נפגעים.

 

"גילוי גנים שמעכבים צמיחה מחודשת של האקסונים הוא כנראה הממצא המרגש ביותר" אמר פרופ' צ'יזהולם והוסיף "זיהוי הגנים מהווה קרקע לפיתוח דרכים ביוכימיות המקדמות צמיחה מחודשת של האקסונים".

 

המדענים הופתעו לגלות כי מספר גנים שנמצאו על ידם היו כבר ידועים מפונקציות אחרות, כגון ויסות שחרור של מוליכים עצביים.

 

החוקרים, שגילו את הגנים בעבודה עם תולעים, מתכננים כעת לבצע ניסויים בעכברים כדי לאשש את הממצאים ולקבוע מי מהגנים שאותרו הם החשובים ביותר לתהליך.

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת קליפורניה, סן דייגו