מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהתנהגות אימפולסיבית בבולימיה

התנהגות אימפולסיבית בבולימיה

מחקר המתאר ממצאים לגבי פעילות מוחית לקויה, אשר ייתכן ועומדת בבסיס ההתנהגות האימפולסיבית אצל נשים אשר סובלות מבולימיה נרבוזה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

נשים אשר סובלות מבולמיה, כאשר הושוו לקבוצת ביקורת של נשים בריאות, הראו פעילות מוחית אחרת בזמן ביצוע משימה שדרשה ויסות-עצמי. אב-נורמליות זאת עשויה להסביר התנהגות אימפולסיבית כגון בולמוסים.

 

רקע:

במחקר השוו 20 נשים אשר סובלות מבולימיה עם 20 נשים בריאות. הראו לכל אחת סידרה של חצים על גבי מסך מחשב. המשימה היתה לזהות את הכיוון אליו החץ מצביע. במהלך ביצוע המשימה החוקרים צפו בפעילות המוחית של הנבדקות בעזרת טכניקה של הדמיה מוחית שנקראת fMRI.

 

אנשים בדר"כ מבצעים את המשימה בקלות כאשר החץ מורה לכיוון של הצד שבו נמצא החץ - חץ בצד שמאל של המסך מורה שמאלה - ומבצעים באופן איטי יותר ועם יותר טעויות כאשר יש חוסר התאמה. במקרים אלה, מבוגרים בריאים מפעילים תהליכי ויסות-עצמי במוח בכדי למנוע תגובה אוטומטית ובכדי למקד תשומת לב בפיענוח המידע הקונפליקטואלי. 

 

תוצאות:

 תוצאות המחקר הראו שהנבדקות שסבלו מבולימיה היו יותר אימפולסיביות במשימה, הגיבו מהר יותר ועשו יותר טעויות כאשר הוצג המידע הקונפליקטואלי.

גם הדפוסים של הפעילות המוחית היו שונים. גם כאשר הם ענו נכון נוכח המידע הקונפליקטואלי, נבדקות אשר סובלות מבולימיה בדר"כ לא הראו פעילות מוחית באותה רמה של נבדקות בריאות באיזורי המוח שאחראיים על ויסות עצמי. נשים שהיו במצבים החמורים ביותר של ההפרעה הראו הכי פחות פעילות מוחית של ויסות - עצמי ועשו הכי הרבה טעויות. 

 

דפוס שונה של פעילות מוחית עשוי להיות מונח ביסוד הויסות העצמי הלקוי ובעיות של שליטה-עצמית אצל נשים אשר סובלות מבולימיה. 

 

www.nimh.nih.gov/science-news/2009/impaired-brain-activity-underlies-impulsive-behaviors-in-women-with-bulimia.shtml