מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותויטמין D יכול לתרום לירידה ברמות הסוכר של הסוכרתי

ויטמין D יכול לתרום לירידה ברמות הסוכר של הסוכרתי

האם נוכל לטפל בחולי סוכרת בויטמין D?


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

 

במחקר חדש שבוצע באירן, הראו ששתיית יוגורט מעושר בויטמין D יכולה לעזור לחולי סוכרת להפחית את רמות הסוכר בדם.


במחקר השתתפו 90 חולי סוכרת, הם חולקו ל-3 קבוצות. קבוצה אחת קיבלה יוגורט רגיל, שנייה- יוגורט מעושר בויטמין D, והשלישית- יוגורט המעושר בויטמין D וסידן.
היוגורט הרגיל כלל 150 מג סידן, היוגורט המעושר בויטמין D כלל 150 מג סידן ו- 500 יחידות בינלאומיות של ויטמין D, והקבוצה השלישית קבלה יוגורט שהכיל 500 יחידות בינלאומיות של ויטמין D, ו- 250 מג סידן.
המשתתפים שתו את היוגורט פעמיים ביום.


בתום 12 שבועות החוקרים ראו שיפור משמעותי ברמות הסוכר בחולים שקבלו יוגורט המעושר בויטמין D, בהשוואה לקבוצה ראשונה שקיבלה רק יוגורט.

רמת הסוכר בקבוצה הראשונה עלתה מ- 187 ל- 203 מג\דל, כאשר בקבוצות ששתו יוגורט המעושר בויטמין D וסידן רמת הסוכר ירדה מ- 184 ל- 172 מג\דל.
הסיבות לעליה ברמת הסוכר בקבוצה הראשונה- לא ברורות.
ד"ר פיטאס מבוסטון מציין שתוצאות המחקר האירני מביאים מידע מעניין, וכדי לאמת את התוצאות אלו קיים צורך במחקרים נוספים, ארוכים יותר.
 

Am J Clin Nutr. Posted online February 2.2011

לחולינסקי שלום רב,

לגבי השפעת ויטמין די על רמות הסוכר: קודם כל ההשפעה היא מתונה, וויטמין D ךא מחליף תרופות נגד סוכרת, ובנוסף, במחקר עושים עיבוד סטטיסטי של כל הנתונים, ובמקרה שלך הבודד תנודות ברמת הסוכר יתכן ופחות בולטות.
 בברכה,
ד"ר ילנה סיגל
 

הולינסקי
04/07/11 11:37

מניסיוני, אני שותה פעם בחודש בקבוק של ויטמין D (נקרא טיפטיפות) מאז שהתחלתי לצרוך ויטמין זה הרמות שלו בדמי עלו באופן מרשים, אבל לרמות הסוכר בדם לא קרה כלום !!!!

מינרבה1
03/07/11 16:37

תמיד חשבתי שיוגורט עדיף על גבינה.

מה באשר ליוגורט במקום גבינה ?

מתחילות להצטבר עדויות על קשר בין יותר מדי חלבון וסוכרתיות. אולי 2 מנות יוגורט ביום זה תוספת של יותר מדי חלבון ולכן העליה שנראתה ברמות הסוכר.