מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותומנגד: יותר ויותר הפרעות אכילה מאוחרות

ומנגד: יותר ויותר הפרעות אכילה מאוחרות

מצד אחד, מחקרים מראים שגיל התפרצות הפרעות אכילה אצל בנות הופך צעיר יותר ויותר. מצד שני מומחים בתחום הטיפול בהפרעות אכילה מטפלים יותר ויותר גם באנשים אשר מזמן עברו את גיל ההתבגרות.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רק לפני כמה ימים פרסמתי מחקר חדש אשר מראה שגיל התפרצות הפרעות אכילה אצל בנות הופך צעיר יותר ויותר.

מנגד יותר רופאים ופסיכיאטרים מדווחים על נשים אשר מפתחות לראשונה בחייהן הפרעת אכילה בשנות ה – 30 וה – 40 לחייהן. לפעמים הטריגר הוא כישלון של מערכת יחסים, אבטלה, גיל המעבר, אובדן אדם קרוב, גירושים או עזיבת הילדים את הבית.

 

בחורה בת 21 מאנגליה מספרת את הסיפור של אימא שלה, אשר בגיל 48 נפטרה כתוצאה מסיבוכי אנורקסיה: “אני הייתי כל החיים של אימא שלי. כאשר עזבתי את הבית בגיל 18 ההפרעה התפרצה אצלה. שהתרחקתי עוד יותר בגיל 21 מצבה הדרדר והחמיר. אימא נפטרה בשנתה כתוצאה מסיבוכים של דלקת ריאות. בגלל האנורקסיה ומצבה הפיזי הירוד הגוף של לא הצליח להילחם בדלקת הריאות".

 

לעיתים קרובות התהליך הוא כזה: משברים ואובדנים גורמים להידרדרות מצב הרוח ולהתפתחות של דיכאון. הדיכאון גורם לירידה בתאבון וכתוצאה מכך לירידה במשקל. ההרגשה הפיזית משתפרת כאשר לא אוכלים ובו זמנית מקבלים יחס ומחמאות מהסביבה. אלה מסיחים את הדעת מהבעיה המקורית ולכאורה ההרגשה טובה יותר. ההרעבה והצומות גורמים לגירוי ביולוגי של הפרעת אכילה.

 

הסיבה מדוע רק חלק מהנשים שעוברות תהליך כזה מפתחות הפרעת אכילה בעוד אחרות לא מפתחות אינו ברור עד הסוף. ההשערה היא שאצל נשים אלה התפקוד המוחי שונה תחת לחץ של הרעבה ותת משקל.

 

גם אצל גברים מצטיירת תמונה דומה, ונרשמים יותר ויותר מקרים של דיכאון כתוצאה מאובדנים ומשברים אשר גורמים להתפתחות של הפרעת אכילה.

 

נשאלת השאלה האם העלייה הזאת במספר הסובלים מהפרעות אכילה בגילאים מאוחרים מהווה מגמה של שינוי בהתנהגות או שמא רופאי המשפחה בפרט והאוכלוסיה בכלל מודעים יותר להפרעות אכילה...

 

 

www.guardian.co.uk/society/2010/oct/08/new-anorexics-women-over-30

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

רז-בר
20/10/10 15:19

 גם אם אני משייכת עצמי לקבוצה הזו
אני רחוקה מלהראות אנורקסית
וההתפרצות העכשווית שלי נובעת ממקור ספיציפי.

אני מסתובבת מתוסכלת ימים  רבים
הרפואה הקונבנקציונלית סוגרת לי דלת
רופא המשפחה ורופאת הנשים מסרבים להיות ערניים למצוקות שנעורו לנוכח תופעות גיל המעבר.
 
במדינה  המתקדמת שלנו לא מצאתי  מענה, לא תמיכה, לא אוזן קשבת ולא פתרונות.

פניתי למרפאה שיש באסותא, שבו אלי הבקר עם מענה שלילי , המרפאה נסגרה. מנהל המרפאה בליס (איכילוב)  מנהל גם את הפורם התפוז והמענה שלו לשאלותינו מזלזל ולא נעים.

אני יושבת וחוקרת לבד בסיוע שני ספרים של http://www.drnorthrup.com/
"גופה של אישה תבונתה של אישה"
וגם "תבונת גיל המעבר "
מנסה ללמוד
מנסה לבחור.

מה הפלא שהנשים הללו סובלות גם בגילאים מאוחרים.
הנה חלק מהתשובות

חבל.
תודה לך.