מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן

זריקה ללא דקירה

מכשיר חדש יכול להזריק מגוון תרופות ללא שימוש במחטים, באמצעות זרם רב עוצמה החודר את העור


מזרק ללא מחט (הדמיה באדיבות MIT)
מזרק ללא מחט (הדמיה באדיבות MIT)

 

האם זריקות יפסיקו להכאיב? חוקרי MIT הנדסו מכשיר המעביר סילון זעיר של תרופה בלחץ גבוה דרך העור, ללא צורך במחט החודרת את העור. את המכשיר ניתן לתכנן לספק מגוון מינונים לעומקים שונים – מה שמהווה שיפור למכשירים דומים הקיימים היום.

 

לדברי החוקרים, מכשיר ללא מחט עשוי לשפר את ההיענות של מטופלים שאחרת אולי היו נמנעים מחוסר הנוחות של הזרקות קבועות של תרופות כמו אינסולין.

 

בעשורים האחרונים, מדענים פיתחו מגוון אלטרנטיבות למחט התת-עורית. לדוגמא – מדבקות ניקוטין משחררות באיטיות תרופה דרך העור. אבל המדבקות הללו יכולות לשחרר רק מולקולות של תרופה הקטנות מספיק כדי לחדור דרך נקבוביות העור, מה שמגביל את סוג התרופות שניתן להעביר דרכן. 

 

מכיוון שקיימת עליה בתרופות המבוססות על חלבונים גדולים יותר, חוקרים מפתחים טכנולוגיות חדשות המסוגלות להחדירם לגוף, כולל הזרקות סילון, שמייצרות זרם חזק מאוד של התרופה שחודר את העור. 

 

בשוק קיימים היום מספר מכשירי הזרקה המבוססים על סילון, אך יש להם מספר מגבלות משמעותיות. חוקרי MIT מסבירים כי המכשירים הללו מספקים "בום או כלום" – שחרור סליל שמזריק את אותה כמות של תרופה לאותו עומק בכל פעם.

 

הפיתוח החדש מאפשר הזרקת סילון במגוון מינונים ועומקים, באופן מאוד מבוקר. הטכנולוגיה מבוססת על שדות מגנטיים המסייעים לייצר כוח שמביא לשחרור התרופה בלחץ ומהירות גבוהים מאוד (כמעט המהירות של קול באוויר) דרך חור זעיר. אחרי הסילון הראשוני החזק שחודר את העור ומביא את התרופה לעומק הנכון, יש זרם בלחץ פחות גבוה של התרופה - עליו ניתן לשלוט בקלות - המאפשר לה להיספג ברקמות הגוף באופן תקין.

 

 

לפרטים נוספים באתר MIT