מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותחדרי מלון: איפה מתחבאים החיידקים?

חדרי מלון: איפה מתחבאים החיידקים?

שלטי טלוויזיה ומתגי תאורה הם בין הנקודות המזוהמות ביותר בחדרי בתי מלון


ציוד הניקיון בעגלות החדרניות מזוהם ועלול להעביר חיידקים מחדר לחדר (צילום: Shutterstock)
ציוד הניקיון בעגלות החדרניות מזוהם ועלול להעביר חיידקים מחדר לחדר (צילום: Shutterstock)

נכנסתם לחדר במלון והדלקתם את האור? עכשיו כדאי שתלכו לשטוף ידיים. מחקר קטן חדש מצא כי מתגי האור ושלטי הטלוויזיה הם בין המשטחים בחדרי בתי מלון שהסבירות שיהיו מזוהמים בחיידקים העלולים לגרום למחלות היא הגבוהה ביותר.

 

החוקרים מאוניברסיטאות יוסטון, פורדו ודרום קרולינה בארצות הברית, שהציגו את ממצאיהם בכנס השנתי של החברה האמריקאית למיקרוביולוגיה, מדדו את המזהמים במשטחים בחדרי בתי מלון ב- 3 מדינות שונות – החל ממוטות הוילונות ולוחות המיטה ועד הכיורים בחדרי האמבטיה. הם חיפשו נוכחות של חיידקים אירוביים העשויים לגרום למחלות בהם סטרפטוקוקוס וסטפילוקוקוס ובחנו גם חיידקי צואה.

 

מוקדי הזיהום הגדולים ביותר לחיידקים אירוביים בחדרי מלון התבררו ככיורי חדר האמבטיה ורצפות חדר האמבטיה, מתגי התאורה המרכזיים ושלטי הטלוויזיה.

 

שלטי הטלוויזיה לדוגמא, הגיעו לממוצע של 67.6 יחידות בקטריות היוצרות מושבות חיידקים (CFU) לסנטימטר מעוקב בריבוע. לשם השוואה, מחקר בנושא הניקיון הסביבתי בבתי חולים המליץ על גבול עליון מקסימלי של 5 CFU. מתגי האור המרכזיים בחדר היו גרועים עוד יותר – עם ממוצע של 112.7 CFU לחיידקים אירוביים. כפתורי החיוג בטלפון היו עם ממוצע של 20.2 CFU. בנוגע לחיידקי צואה, מתגי האור היו המקום המזוהם ביותר בחדרי המלון עם 111.1 CFU בממוצע.

 

עוד מצאו החוקרים כי ציוד הניקיון בעגלות החדרניות – כמו סמרטוטים וסקוצ'ים – מזוהם מאוד ועלול להעביר את הזיהומים מחדר לחדר.

 

התוצאות אומנם נשמעות מחרידות, אך אין משמעות הדבר שהמשטחים הללו בחדרי המלון אכן יגרמו לכם לחלות. החוקרים מקווים שהמחקר יוביל להקפדה גדולה יותר על ניקיון חדרי המלון, בעזרת פרוטוקול מובנה ששם דגש על מקומות שנמצאו מזוהמים במיוחד.

 

נראה כי יש בתי מלון שכבר הפנימו את המסר. כך למשל, מלונות רשת Best Western hotels השיקו קמפיין ניקיון במסגרתו הם מציידים את החדרנים עם ציוד תאורה מיוחד לאיתור מזהמים שאינם נראים לעין. הרשת אפילו מציעה עטיפה סניטארית לשלט הרחוק.

 

חיידקים נמצאים בכל מקום ולא ניתן להימנע מהם לחלוטין. למי שמבקש לצמצם את המגע עם מזהמים בבתי מלון ומקומות נוספים העלולים להיות מועדים לפורענות, מומלץ להקפיד לשטוף ידיים וניתן להיעזר במגבונים סניטריים לחיטוי.

 

 

מהם 6 המקומות המזוהמים ביותר במשרד?

 

2012 General Meeting of the American Society for Microbiology

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

שימי3
27/06/12 14:38

אני בדרך כלל לוקח למלון סדין וציפית מהבית  ולא ממלא אמבטיות מים

אפרת_זיו
19/06/12 3:26