מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותחוויה חוץ גופית ככלי טיפולי בהפרעות בדימוי עצמי

חוויה חוץ גופית ככלי טיפולי בהפרעות בדימוי עצמי

החוקרים הצליחו לייצר את החוויה באמצעות הקרנה של דמות ופעימות הלב של הנבדק


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש מצא כי הקרנת פעימות הלב של מטופל על מסך מולו יכול לגרום לחוויה "חוץ גופית" אצל מטופלים המתמודדים עם הפרעות בדימוי עצמי כולל אנורקסיה. החוויה מסייעת בשינוי התפיסה של המטופל את גופו.

 

החוקרים חיברו לנחקרים מכשיר הנחבש על הראש ומקרין תמונה לעיניים, מעיין משקפיים של מציאות מדומה. בנוסף הנבדקים צולמו במצלמה והתמונה הוקרנה חזרה אליהם כך שהם יכלו לראות את עצמם כאילו הם עומדים מולם ממרחק שני מטרים. בנוסף הוקלטו פעימות הלב של נבדקים והולבשו על הדמות שהוקרנה כמעיין הילה פועמת.


לאחר כמה דקות שהנבדקים הסתכלו על הדמות הם דיווחו על תחושות של קרבה לדמות, שהדמות מרגישה כמו הגוף שלהם עצמם, הם טענו כי היא קרובה אליהם פיזית יותר מאשר מה שהיה בפועל. כמו כן הם ממש הרגישו כאילו נגעו בגופם שלהם.


לדברי החוקרים המחקר מראה כי הקרנת פעילות פנימית של אדם על דמות חיצונית יש בה כדי לשנות את התפיסה שלו את עצמו. ממצאים אלה מתיישבים עם התפיסה שמוחנו קובע את הדימוי עצמי מתוך מספר גורמים כולל עיניים, אוזניים עור ועוד..


החוקרים מקווים להצליח ולרתום את החוויה על מנת לטפל במגוון הפרעות בדימוי הגוף תוך חיבור האדם אל גופו, כשפעמים רבות יש ניתוק כזה בהפרעות שונות. כך למשל אנשים תופסים את עצמם שמנים יותר ממה שהם למרות שבמציאות הם אינם כאלה.

 

Jane Aspell and Lukas Heydrich. Turning body and self inside out: Visualized heartbeats alter bodily self-consciousness and tactile perception. Psychological Science, 2013