מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותחולי שבץ לא נוטלים את התרופות

חולי שבץ לא נוטלים את התרופות

אחד מארבעה חולי שבץ מפסיק לקחת תרופות למניעת שבץ שני תוך שלושה חודשים


אחד מארבעה חולים לא נוטל את התרופות (צילום: אתר סטוק פוטוז)
אחד מארבעה חולים לא נוטל את התרופות (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

חולים לאחר שבץ מוח צריכים ליטול טיפול תרופתי שמטרתו עיכוב צימות טסיות ואיזון גורמי סיכון וסקולאריים במטרה למנוע שבץ נוסף. לנטילת הטיפול בקפדנות משמעות גדולה במניעה שניונית של שבץ מוח, אבל מחקר חדש מראה: חולים רבים לא נוטלים את הטיפול הנדרש.

 

המחקר עקב אחר כמעט 3000 חולים לאחר שבץ מוח מבחינת היענות לטיפול התרופתי שנרשם להם. כרבע מהחולים לא נטלו לפחות תכשיר אחד שנרשם להם שלושה חודשים לאחר שחרורם מבית החולים.

 

היענות נמוכה לטיפול תרופת מהווה סיבה מרכזית להישנות של שבץ מוח בחולים לאחר שבץ הנמצאים בסיכון גבוה. חשוב להסביר לחולים את משמעות ההקפדה על נטילת התרופות וכן להדריך את רופאי המשפחה בקהילה לעקוב אחר נטילת התרופות.
 

 


Arch Neurol. Published online August 9, 2010
 

 

תרגם וערך-ד"ר איתן אוריאל

אהוד-שפירא
15/08/10 19:10

קיימת ערכה שהיא אירגונית אלקטרונית ללקיחת תרופות. זהו פטנט ישראלי שנמכר בעולם. הערכה מזכירה  לאנשים לקחת את התרופות בזמן כפי שתוכנת מראש בערכה  עצמה. אם לא לוקחים את התרופות לאחר התרעות של אור וצליל מתקשרים ממוקד טלפוני למטופל או לקרוב המשפחה ומודיעים שהתרופה לא נלקחה.
זו התרופה הטובה ביותר למחלת שכחת לקיחת התרופות.
פרטים נוספים תוכלו למצוא ב :
http://www.re-mind.co.il/78280/SimpleMed 
או בטלפון 1-700-500-232
בברכה

אהוד שפירא