מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותחוקרים: גידלנו מיני-מוח במבחנה

חוקרים: גידלנו מיני-מוח במבחנה

מדענים אוסטרים הצליחו לגדל תאים המדמים פעולה של מוח עוברי קטן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כתב העת היוקרתי Nature מפרסם את הצלחתם של מדענים לגדל תאים המדמים את פעולתו של המוח במעבדה באופן מלאכותי. המוח יוצר מתאי אב שנלקחו מהעור.


בעבר חוקרים הצליחו לגדל באופן מלאכותי תאים שונים המדמים תאים של העין ואף של קליפת המוח, אך כעת הצליחו החוקרים לפתח מערכת תאים מורכבת וגדולה יותר.


תהליך הגידול היה שונה הפעם, תאי האב הונחו על מצע ג'ל המדמה את החומר המחבר רקמות במוח ולאחר שגדלו לכדי גודל מסוים הועברו למכשיר שסובב אותם לכדי צורות תלת ממדיות תוך כדי שהם מקבלים אספקת חמצן ורכיבים שהם זקוקים להם לגדול. למרות זאת קצב הגידול היה מוגבל, ולאחר שהגיעו לגודל של כ-3-4 מילימטר גם לאחר 10 חודשים של זמן גידול.


התוצאה של הניסוי היא מוח קטן בגודל אפונה בערך, שמדמה פעולה מאוד ראשונית של מוח ורחוק מאוד ממוח מלאכותי מלא. אך המחקר כעת הוא אבן דרך משמעותית בדרך ליכולת הזו.


בראיון למגזין ניי'צר סיפר אחד החוקרים כי ההפתעה שלהם הייתה בכך שהניסוי הצליח, כאשר מתחת למיקרוסקופ החוקרים זיהו מקומות במוח הקטן שהחלו מתקשרים אחד עם השני. עם זאת צורת ההתארגנות של התאים הייתה שונה ביותר בין דגימות שונות ולא דמתה בינתיים לצורה ביולוגית מוכרת.
החוקרים מסבירים ברצונם לגל תאים שכאלה על מנת לסייע בשיקום ותיקון פגיעות נוירולוגיות, אך בשלב זה נראה כי הדרך עוד ארוכה.

 

Nature doi:10.1038/nature.2013.13617