מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותחוקרים: מזון אורגני לא מפחית סיכון לסרטן

חוקרים: מזון אורגני לא מפחית סיכון לסרטן

מחקר שנערך ביותר מ-600,000 נשים לא מצא קשר בין אכילת מזון אורגני לסיכון מופחת לסרטן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לנשים שאוכלות תמיד או בעיקר מזונות אורגניים אותה סבירות לפתח סרטן כמו לנשים שאוכלות מזונות מרוססים. כך טוענים חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד.

 

כ-620,000 נשים בריאות בנות 50 ומעלה השיבו על שאלונים שכללו שאלות לגבי צריכת מזונות אורגניים. החוקרים בחנו אם יש קשר בין צריכת מזונות שגודלו ללא חומרי הדברה להפחתת הסיכון להתפתחות של 16 סוגי הסרטן הנפוצים ביותר, במהלך 9 השנים לאחר שהנשים מילאו את השאלונים. בתקופת המעקב כ-50,000 נשים פיתחו סרטן.

 

לפי הממצאים שפורסמו ב-British Journal of Cancer, לא נמצא הבדל בסיכון הכללי לסרטן בין 180,000 הנשים שדיווחו כי מעולם לא אכלו מזונות אורגניים לכ-45,000 נשים שדיווחו כי הן בדרך כלל או תמיד אכלו מזון אורגני. כאשר החוקרים בחנו את סוגי הסרטן כל אחד בפני עצמו, הם אפילו מצאו עליה קטנה בסיכון לסרטן השד, בנשים שאכלו בעיקר מזון אורגני.

 

במחקר כן נמצאה הפחתה של 21% בסיכון ללימפומה שאינה הודג'קין בנשים שאכלו מזון אורגני, אך החוקרים אומרים כי תוצאות אלה עשויות בחלקן לנבוע ממקריות או גורמים אחרים ושנדרשים מחקרים נוספים כדי לבחון את הנושא.

 

 

British Journal of Cancer (27 March 2014) | doi:10.1038/bjc.2014.148