מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותחוקרים ייצרו תאי ריאה מתאי גזע

חוקרים ייצרו תאי ריאה מתאי גזע

חוקרים התקדמו צעד משמעותי לקראת יצירת רקמת ריאה להשתלה מתאים של המושתל עצמו


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

האם בעתיד נוכל לייצר ריאות להשתלה? מדענים מאוניברסיטת קולומביה מדווחים שהצליחו להפוך תאי גזע אנושיים לתאי ריאה ודרכי נשימה מתפקדים.

 

החוקרים מנסים מזה מספר שנים להפוך תאי גזע לתאי ריאה מתפקדים. במחקר הנוכחי הם גילו כימיקלים חדשים שמשלימים את המרת תאי הגזע לתאי אפיתל שמצפים את הריאות.

 

למעשה, החוקרים מצאו עדויות לכך שהתאים יכולים להתפתח לשישה סוגים של תאי אפיתל של ריאות ודרכי נשימה, בהם תאים החיוניים לחילופי הגזים בנאדיות הריאה ולתיקון של נזקים בריאות.

 

לתגלית שפורסמה בכתב העת Nature Biotechnology השלכות פוטנציאליות חשובות בהן בחינה של התפתחות הריאה האנושית, יצירת מודל למחלות ריאה ובדיקת תרופות ולבסוף – יצירת רקמת ריאה למטרות השתלה.

 

התקווה היא שבעתיד ניתן יהיה להשתמש בריאה של תורם, להסיר ממנה את כל תאי הריאה ולהותיר רק "פיגום". על אותו פיגום החוקרים יגדלו תאי ריאה חדשים, שיתפתחו מתאים שנלקחו מהמושתל עצמו, מה שימנע בעיות של דחיית האיבר על ידי מערכת החיסון.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת קולומביה