מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותחיידקים נותרים על צעצועים וספרים זמן רב

חיידקים נותרים על צעצועים וספרים זמן רב

מחקר: חיידקים מחוללי מחלות כמו צינון ודלקות גרון ואוזניים נותרים על משטחים זמן ממושך ממה שחשבנו


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקרים רבים הסיקו כי שני חיידקים נפוצים הגורמים לצינון, דלקות אוזניים, דלקות גרון ומחלות חמורות יותר, לא יכולים לשרוד זמן ממושך מחוץ לגוף האדם. אבל מחקר חדש מצא כי חיידקים אלה יכולים לשרוד זמן רב מהצפוי על משטחים כמו רהיטים, כלים, ספרים וצעצועים.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Infection and Immunity מתייחס לשני חיידקים. הראשון הוא סטרפטוקוקוס פנאומוניה - גורם מוביל לדלקות אוזניים בילדים ולמחלות דרכי נשימה בילדים ומבוגרים. החיידק השני הוא סטרפטוקוקוס פיוגנז - גורם מרכזי לדלקות גרון וזיהומי עור.

 

החוקרים מאוניברסיטת באפלו בדקו משטחים שונים במעון לילדים ומצאו כי בארבע מתוך חמש בובות פרווה נמצאו חיידקי סטרפטוקוקוס פנאומוניה ובמשטחים שונים בהם לולים וספרים, נמצאו חיידקי סטרפטוקוקוס פיוגנז, גם לאחר שניקו אותם. הבדיקות נערכו ממש לפני שהמעון נפתח בבוקר, כך שעברו שעות רבות מאז המגע האנושי האחרון במשטחים.

 

החוקרים מסבירים כי נוכחות החיידקים בעצמה לא בהכרח גורמת לזיהומים, אבל היא הצעד הראשון להתפתחותם. ילדים, קשישים ואנשים עם מערכת חיסונית חלשה פגיעים במיוחד.

 

לפי הספרות המדעית ניתן להידבק במחלות כמו צינון ודלקות גרון הנגרמות מהחיידקים המדוברים באמצעות נשימת טיפות מזוהמות שנפלטות בשיעול או התעטשות של אדם חולה. לדברי החוקרים, יש לבצע מחקרים נוספים כדי להבין באיזה נסיבות מגע עם משטחים מזוהמים מוביל להדבקה.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת באפלו