מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותחיים יותר-חולים יותר

חיים יותר-חולים יותר

חוקרים: למרות שתוחלת החיים ארוכה יותר, אנחנו חיים פחות שנים בריאות מבעבר


חיים יותר שנים- אבל חיים פחות שנים בריאות (צילום: panthermedia)
חיים יותר שנים- אבל חיים פחות שנים בריאות (צילום: panthermedia)

 

נתונים מראים כי תוחלת החיים עולה, אבל חוקרים אומרים שכתוצאה- צעיר בן 20 כיום, צריך לצפות לחיות שנה בריאה אחת פחות במשך חייו, מאשר אדם שהיה בשנות ה- 20 לחייו לפני עשור, למרות שהוא יחיה יותר שנים ממנו.

 

בין השנים 1970 ל- 2005, הסבירות שאדם בגיל 65 יגיע לגיל 85 הוכפלה- מסיכוי של כ- 20% ל- 40%. חוקרים רבים הניחו כי אותם גורמים שמאפשרים לאנשים לחיות זמן רב יותר כמו התנהגויות בריאות טובות יותר והתפתחויות בתחום הרפואה, יעכבו גם הופעת מחלות ויאפשרו לאנשים לבלות פחות שנים מחייהם עם מחלות שגורמות למוגבלויות. אבל חוקרים מאוניברסיטת דרום קליפורניה מצאו כי החלק בחיים בו סובלים ממחלות חמורות או איבוד יכולות ניידות, למעשה עלה בעשורים האחרונים ושלמרות שאנו חיים יותר שנים, אנחנו חיים פחות שנים בריאות.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Journal of Gerontology חוזים כי גברים שהגיעו לגיל 20 בשנת 1998, יכלו לצפות לחיות 45 שנים נוספות בלי אחת המחלות המובילות: מחלות לב וכלי דם, סרטן או סוכרת. מספר זה ירד ל- 43.8 שנים לגברים צעירים ב- 2006- אובדן של יותר משנה. לנשים צעירות, מספר השנים הצפויות ללא מחלות רציניות ירד מ- 49.2 שנים ל- 48 שנים בעשור האחרון. 

 

באותה תקופה, מספר האנשים שמדווחים על חוסר ניידות גדל. גבר בגיל 20 היום יכול לצפות ל- 5.8 שנים בהמשך חייו בלי יכולת ניידות בסיסית, בהשוואה ל- 3.8 שנים לפני כעשור. אישה בת 20 יכולה לצפות ל- 9.8 שנים ללא ניידות תפקודית בסיסית בהשוואה ל- 7.3 לפי עשור.

 

החוקרים מסבירים כי יש עדויות מבוססות שעשינו מעט עד היום כדי להפטר ממחלות או לעכב את התפתחותן, בזמן שאנו מצליחים למנוע או לעכב מוות מהמחלות. במקביל, נוצרה עליה משמעותית בשכיחות מחלות כרוניות, במיוחד סוכרת.

 

 

לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת דרום קליפורניה

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

מינרבה1
22/12/10 16:26

עצוב מאוד שהשנים האחרונות מלוות במחלות כ"כ רבות, והבעיה רק הולכת ומחריפה

די לצאת לרחובות ולגינות ולראות מה קורה