מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותחשיבות אבחון מוקדם של מחלת כליות

חשיבות אבחון מוקדם של מחלת כליות

מחלת כליות קשורה עם תחלואה ותמותה מוגברים. אבחון וטיפול מוקדמים עשויים למנוע תוצאות אלו.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ביום הכליה העולמי אנו קוראים לכל מי שבסיכון לפתח מחלת כליות, ללכת ולהיבדק. אבחון וזיהוי מחלת כליות נעשה ע"י בדיקות פשוטות מאד של דם ושתן.

 

זיהוי ואבחון מוקדמים חיוניים ומאפשרים טיפול מתאים לפני שנגרם נזק משמעותי או החמרה ניכרת בתפקוד הכלייתי, ולפני התפתחות סיבוכי המחלה.

 

כיצד מאבחנים מחלת כליות ?

מחלות כליה כרוניות מתפתחות ומתקדמות לאט. סמפטומים מופיעים בדרך כלל רק בשלבים מתקדמים של המחלה, כאשר התפקוד הכלייתי כושל ולעיתים אפילו שיש כבר צורך בדיאליזה.

 

טיפול כלייתי חליפי משפיע על איכות החיים של החולים, וכן בעל השלכות כלכליות משמעותיות על מערכת הבריאות.

 

בדיקת שתן פשוטה ובדיקת דם שגרתית יכולות לזהות קיומה של מחלת כליות. בדיקת קריאטינין בדם  מהווה מדד לחישוב והערכת התפקוד הכלייתי - ה-GFR.  רמת הסוכר בדם מזהה נוכחות של סוכרת. בדיקת הפרשת חלבון בשתן מאפיינת אף היא מחלת כליות.

 

זיהוי מוקדם של מחלת כליות כרונית וטיפול מתאים, לא רק שמאט את קצב התקדמות המחלה ואת התקדמותה לאי ספיקת כליות סופנית, אלא משנית לכך מפחית גם את הסיכון המוגבר לתחלואה ותמותה קרדיווסקולריים בחולים עם מחלת כליות כרונית.

 

אז אם אתה בקבוצת סיכון לפתח מחלת כליות - זה הזמן להיבדק !!!