מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותטיפול מוקדם בפרפור עליות

טיפול מוקדם בפרפור עליות

כאחוז אחד מהאוכלוסיה סובל מפרפור עליות


כאחוז אחד מהאוכלוסיה סובל מפרפור עליות כרוני או התקפי.

הטיפול המקובל בחולים אלו כולל טיפול נוגד קרישה בתכשיר קומדין ותרופות להורדת קצב הלב (מספר הפעימות לדקה ) או לחזרת הלב  לקצב סדיר (קצב סינוס).

למרות הטיפולים הקיימים עדין שיעור החזרה של הפרעת הקצב וכן של סיבוכים לבביים ומוחיים משניים לפרפור הינו גבוה. הסיבות לפרפור עליות הינן מורכבות ולא תמיד ברורות.

מאחר וידוע כי הפרפור עשוי לגרום גם לנזק לשריר הלב עצמו, משני לקצב המהיר והבלתי סדיר, נראה כי קיים הגיון רב בהתחלת טיפול מוקדם ככל הניתן. 

יש צורך במחקרים נוספים שיעריכו את  התחלת הטיפול המוקדם בפרפור עליות והשפעתו על הסיבוכים המאוחרים יותר וכן הערכה של תכשירים נוספים לטיפול בהפרעה.

לסיכום, פרפור עליות הינה הפרעת קצב שכיחה העלולה לגרום לתחלואה ולתמותה. לאבחון מוקדם ובחירת הטיפול המיטיבי חשיבות גדולה בשיפור איכות ותוחלת החיים של המטופל. 

BMC Medicine 2009, 7:72

 

 

תרגם וערך-ד"ר איתן אוריאל