מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותטלרפואה יעילה לטיפול בשבץ

טלרפואה יעילה לטיפול בשבץ

טכנולוגיה להערכה וטיפול בחולי שבץ מרחוק נמצאה יעילה ובטוחה כמו הערכה שמבוצעת ליד מיטת החולה


לא תמיד יהיה נוירולוג המתמחה בשבץ בבית החולים (צילום: panthermedia)
לא תמיד יהיה נוירולוג המתמחה בשבץ בבית החולים (צילום: panthermedia)

 

בחלק גדול מהמרכזים הרפואיים בארץ ובעולם אין זמינות של נוירולוג המתמחה בטיפול בחולי שבץ לאורך כל שעות היממה. כתוצאה מכך קיים קושי בקבלת ההחלטות הטיפוליות בחולים המופיעים בשעות הראשונות לאחר הופעת התסמינים. כיום ניתן להשתמש בטכנולוגיית הטלרפואה ולבצע הערכה של חולה ושל בדיקות ההדמיה על ידי נוירולוג מומחה לשבץ שלא נמצא פיזית בבית החולים. מחקר חדש מצא כי הטכנולוגיה יעילה ובטוחה לשימוש.

 

מחקר פיני חדש בדק את יעילות השימוש בטלרפואה בקרב למעלה מ 100 חולי שבץ מוח חד. החוקרים ביקשו לבדוק את המאפיינים הקליניים ומצב המטופלים שלושה חודשים לאחר שעברו הערכה רפואית באמצעות רשת הטלרפואה וטופלו בהתאם.

 

מהמחקר עולה כי 57% מהחולים שעברו הערכה באמצעות טלרפואה טופלו בטיפול ממיס קרישי דם (טרומבוליזה). מדובר באחוז גבוה באופן ניכר משיעור המקובל בעולם. הסיבות לאי מתן הטיפול כללו התוויות נגד למתן הטיפול (כגון לחץ דם גבוה,INR גבוה עקב שימוש בנוגדי קרישה), שיפור מהיר וספונטני בתסמינים, שינויים הדמייתיים נרחבים שהופיעו כבר בבדיקת ה CT, מצבים אחרים שחיקו סימני שבץ, שבץ קשה ונרחב מאוד, פספוס של חלון ההזדמנויות לטיפול, מצב בסיסי ירוד של החולה וסיבות אחרות.

 

לאחר שלושה חודשים, בהערכה של המטופלים נמצא כי כמעט 50% מהחולים השתפרו באופן מסוים. התוצאות מבחינת הסיבוכים והשיפור במצב המטופלים דומות לאלה שמתקבלות מהערכה שמבוצעת על-ידי רופא ליד מיטת המטופל בבית החולים.

 

מהמחקר עולה כי שימוש בטלרפואה בחולי שבץ מהווה אסטרטגיה טיפולית חשובה ויעילה המאפשרת קבלת החלטות באופן מושכל יותר על ידי צוות מקצועי ומנוסה.

 


תרגום ועריכה: ד"ר איתן אוריאל


Neurology. 2011 Mar 29;76(13):1145-1152