מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותכדי לבנות שריר אין צורך במשקולת כבדה

כדי לבנות שריר אין צורך במשקולת כבדה

מחקר: ניתן לבנות שרירים באמצעות משקולות קלות באותה מידה כמו עבודה עם משקולות כבדות


בניית שרירים אינה קשורה במשקל שמרימים (צילום: PantherMedia)
בניית שרירים אינה קשורה במשקל שמרימים (צילום: PantherMedia)

 

הגישה כיום לגבי אימון גופני גורסת שכדי לבנות ולפתח את השרירים, צריך להרים משקולות כבדות. עם זאת, מחקר חדש מראה כי ניתן להשיג מידה דומה של בניית שריר באמצעות משקולות קלות. הסוד הוא אימון הגוף עד עייפות השרירים.

 

"במקום להתאמץ ולהרים משקולות כבדות, אפשר לתפוס משהו הרבה יותר קל, אבל להרים אותו עד שאתה לא יכול להרים את זה יותר", אומר סטיוארט פיליפס, פרופסור לקינסיולוגיה מאוניברסיטת מקמאסטר." אנחנו משוכנעים שפיתוח שרירים פירושו גירוי השרירים כדי לייצר חלבונים לבניית שרירים חדשים, תהליך שלאורך זמן מצטבר והופך את השרירים לגדולים יותר".

 

במחקר נעשה שימוש במשקולות אשר היוו אחוז ממה שהנבדקים יכולים להרים: משקולות כבדות נקבעו כ-90% מיכולת האדם להרים ומשקולות קלות נקבעו כ- 30% בלבד מהמקסימום שאנשים מסוגלים להרים. "זה משקל קל מאוד," אומר פיליפס וציין כי בטווח 90-80%, אנשים יכול להרים בדרך כלל כ 5-10 פעמים לפני שהם חשים עייפות ואילו ב- 30% מסוגלים להרים את המשקל לפחות 24 פעמים לפני שחשים עייפות.

 

אחת המסקנות של המחקר היא שהמשקל שאתה מרים זה לא באמת מה שמשנה, אלא העובדה שאתה מגיע עד לנקודה של עייפות שרירים, שזאת הנקודה הקריטית בבניית שרירים.

 

"אנו מתרגשים לראות לאן תוביל הפרדיגמה החדשה", אומר פיליפס, ומוסיף כי לנתונים חדשים יש משמעות מעשית עבור חובבי הספורט, אך חשוב מכך עבור אנשים עם פגיעה במסת שרירי השלד, כגון קשישים, חולי סוכרת, חולי סרטן, או מי שהחלים מטראומה, ניתוח או שבץ . 

 

  PLoS ONE, 2010; 5 (8): e12033 DOI:10.1371/journal.pone.0012033

 

 

עוד על הסיבות בגללן כדאי להרים משקולות 

 

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן