מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותכוחה של אמונה

כוחה של אמונה

סיפור על מייקל מונקו, טטראפלג, שלמרות פגיעה קשה בחוט השדרה, נשאר אופטימי


מייקל מונקו היה רוצה לחזור להזיז את ידיו. בחלומותיו, הוא היה רוצה לטייל עם הכלבים שלו, לנהוג במכונית ולעמוד. אך במציאות, מייקל יושב בכסא גלגלים. ידיו מונחות על כסא הגלגלים אך הוא אינו מזיז אותן. הוא מצליח לנייד אותו כאשר הוא נושף אויר לתוך מתקן מיוחד שמזיז את כסא הגלגלים.

 

''אין דבר שמכין אותך להיות טטראפלג'', אומר מונקו. ''זה לא כמו סרטן שלעיתים אתה יכול להתאושש ממנו. להיות טטראפלג זה משהו שמשנה את חייך לחלוטין בשבריר של שנייה. ברגע שאתה נפצע, אתה מאבד הכל-מנטלי וגופני. אתה נקטע.'' בשביל מייקל מונקו, הרגע הזה התרחש לפני 30 שנה בהיותו בן 16. הוא נפצע בתאונת דרכים בשנת 1979, תאונה בה אחד מחבריו איבד את חייו. התאונה הותירה אותו פצוע קשה, אך לדברי מונקו, היא הייתה קשה אף יותר בשביל משפחתו. הוריו נאלצו להתמודד עם העובדה כי בנם יזדקק לעזרה וטיפול למשך כל חייו.

 

'' בתקופה שאני נפצעתי, הטיפול ושיקום בפגיעות חוט שדרה לא היה באותה רמה כמו היום''. היום מייקל גר בביתו ומנהל 3 עסקים שמפרנסים אותו עם הכנסה חודשית קבועה.

 

''העסק העיקרי הוא ניהול חברה להקמת אתרי אינטרנט וזה העסק שאני משלם בזכותו את רוב החשבונות שלו'', צוחק מונקו. ''את העסק השני אני מנהל בשותפות עם אבי וזאת חברה לטיפול רפואי ביתי. החברה השלישית היא חברה לאספקת אומנות לציורי פה ורגליים. החברה משתמשת ביצירות שנעשו על ידי אומנים מוגבלים לקישוט גלויות, לוחות שנה ומוצרים רבים אחרים. 

 

למרות שמייקל מצייר מזה 12 שנה, הוא עדיין נחשב לתלמיד מתחיל בתעשיית אומנות לאנשים מוגבלים. בעזרת המורה שלו, מייקל מצליח לצייר ציורים מרהיבים כאשר הוא מחזיק את המברשת בפיו. 

 

''כיום ישנם טכנולוגיות וטיפולים חדשים אשר נותנים תקווה לנפגעי חוט שדרה רבים'', אומר מונקו ומצטט את עבודתו של ד''ר Wise Young, אחד המומחים המובילים בתחום ריפוי פגיעות חוט שדרה.

 

''הייתי רוצה לחזור ללכת'', אומר מונקו אבל באותה נשימה מודה שכנראה זה לא יקרה. בתור נוצרי מאמין, אמונה הייתה חלק מרכזי בתהליך השיקום שלו. '' אני מאמין בחיים אחרי המוות. אני זקוק למשהו חזק כדי להיאחז בו. אני אלך אחרי מותי. זאת המטרה העיקרית''.

 

מתוך-The Spinal Cord Injury Zone

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן