מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

פסוריאזיס

מנהלי קהילה

ד
ד"ר זיאד חמאיסי
ד"ר חמאיסי זיאד הינו מומחה לרפואת עור ומין. את לימודי הרפואה סיים באוניברסיטת הטכניון והתמחה במחלקת עור בבית החולים רמב"ם. כיום, ד"ר חמאיסי הינו רופא בכיר ומנהל מרפאת הלייזר במחלקת העור של בית החולים רמב"ם. עוסק במחקר ומרצה בפקולטה לרפואה בטכניון. תחומי עניין: טיפולי לייזר, הידראדיניטיס ספוראטיבא, פטרת העור, טיפולים ביולוגים בפסוריאזיס, ביטויים עוריים במחלות דלקתיים של המעי, מחלות עור ילדים וטיפול בנגעים וסקולרים בילדים חברות בארגונים מקצועיים: איגוד הסתדרות הרופאים האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין האיגוד האירופי למחלות עור ומין האקדמיה האמריקאית למחלות עור ומין
פרופ׳ לב פבלובסקי
פרופ׳ לב פבלובסקי
תחום מומחיות: עור ומין תפקידים ומינויים: מנהל מרפאות עור, המחלקה לעור ולמין, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: אוניברסיטת בן גוריון בנגב מקום התמחות: המחלקה לעור ולמין, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין השתלמויות: פוטותרפיה ופסוריאזיס בית חולים מאונט סיני ניו יורק חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: האיגוד הישראלי לרפואת עור ומין שטחי התעניינות מיוחדים: פסוריאזיס, פוטותרפיה, טיפולים אימונוביולוגים, סטרס נפשי עיסוק במחקר: פסוריאזיס, טיפולים אימונוביולוגים, פוטותרפיה, מחלות דלקתיות של העור.
יונה מנטקה קציר
יונה מנטקה קציר
יו"ר אגודת הפסוריאזיס הישראלית.
ד
ד"ר חגית מץ
ד"ר חגית מץ הינה מומחית למחלות עור ומין. את לימודי הרפואה סיימה באוניברסיטת תל-אביב והתמחתה בבי"ח איכילוב. כיום ד"ר חגית מץ הינה רופאה  בכירה בבי"ח איכילוב אחראית שרות פוטותרפיה .  מנהלת רפואית של פוטותרפיה בבי"ח אסותא , עוסקת במחקר קליני. תחומי עניין  עיקריים : מחלת הפסוריאזיס על כל  היבטיה ,  פוטותרפיה ,  מחלות דלקתיות . חברה בהסתדרות הרופאים בישראל, חברה באגוד הישראלי לרפואת עור ומין , חברה באקדמיה האמריקאית לרופאי עור,.חברה בארגון הנשים הדרמטולוגי העולמי.

מובילי קהילה

כמוניפסוריאזיסחדשותכשהפסוריאזיס משפיע על איבר המין

כשהפסוריאזיס משפיע על איבר המין

חוקרים מצאו שאצל 63% מחולי הפסוריאזיס הייתה מעורבות של איבר המין. כיצד זה משפיע על חיי המין?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יותר משליש מחולי הפסוריאזיס סובלים בהווה ממעורבות של איבר המין, מה שמשפיע לרעה על חיי המין שלהם בפרט ועל איכות החיים שלהם בכלל. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology.

 

פסוריאזיס (ספחת) היא מחלת עור דלקתית כרונית המאופיינת בכך שתאי העור (קרטינוציטים), תחת בקרה פגומה של מערכת החיסון, מתחלקים בקצב מהיר במיוחד. המאפיין המרכזי של המחלה הוא היווצרות של נגעים על פני העור, העלולים לגרד או לכאוב. מקומות אופייניים להופעת הנגעים הינם המרפקים, הברכיים והקרקפת, אך הם עלולים להופיע בכל מקום על פני העור – גם על איברי המין.

 

חוקרים מאוניברסיטת ביילור בטקסס, בשיתוף חוקרים מאירלנד, ביקשו לבדוק את השכיחות והמאפיינים של מעורבות איברי המין בחולי פסוריאזיס. מחקרם נערך בקרב 354 אנשים עם פסוריאזיס שטופלו בשני מרכזים רפואיים.

 

63% מהנבדקים דיווחו על מעורבות של איברי המין בעבר או בהווה ו-38% מהנבדקים דיווחו על מעורבות נוכחית של איבר המין. בקרב אלה שסבלו ממעורבות של איברי המין, 87% דיווחו על גירוד, 39% דיווחו על כאבים, 42% דיווחו על כאבים בעת קיום יחסי מין ו-32% דיווחו על החמרה בנגעי הפסוריאזיס לאחר יחסי מין. 43% הפחיתו את תדירות יחסי המין בגלל הנגעים.

 

בגברים האזורים שהושפעו היו בעיקר פיר הפין (36%), שק האשכים (33%) והעטרה (29%). בקרב הנשים שסבלו ממעורבות של איבר המין, אצל 51% הייתה מעורבות של השפתיים הגדולות של הפות, אצל 28% הייתה מעורבות של הפרינאום (חיץ הנקבים) ואצל 23% הייתה מעורבות של השפתיים הקטנות.

 

מעורבות של איברי המין בחולי פסוריאזיס הייתה נפוצה יותר בגברים, באנשים אצלם המחלה הופיעה בגיל צעיר יותר, באנשים עם מחלה חמורה יותר ובאלה שמחלתם מערבת את הקרקפת והציפורניים. לעומת זאת, ברית מילה והשמנה לא נקשרו להופעה של נגעי פסוריאזיס על איברי המין.

 

בקרב אנשים עם פסוריאזיס שהמחלה מערבת את איבר המין שלהם הייתה פגיעה גדולה הרבה יותר באיכות החיים ובבריאות המינית בהשוואה לאנשים עם פסוריאזיס שלא מערבת את איברי המין.

 

 

J Am Acad Dermatol DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.jaad.2015.02.1127