מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותלהפעיל את המחשב ללא עכבר

להפעיל את המחשב ללא עכבר

פיתוח חדש, CHAD, עשוי לעזור לאנשים עם מוגבלויות להשתמש במחשב טוב יותר


פיתוח חדש שהופך את הראש לג'ויסטיק של המחשב (צילום : PantherMedia)
פיתוח חדש שהופך את הראש לג'ויסטיק של המחשב (צילום : PantherMedia)

גאווין אווסק, בן 16, עיצב לוח מעגלי שמתחבר לכובע בייסבול ומאפשר לאדם שלא יכול להזיז את היד להפעיל מחשב ללא עכבר. למעשה זה הופך את הראש למעין הג'ויסטיק.

 

 כיצד זה עובד?

תנועות ראש מכוונות את הסמן על מסך המחשב וחיישן מאפשר למשתמש ללחוץ על משהו על המסך. "זה היה מענג במיוחד לראות כי כל אדם עם פגיעה בחוט אשר ניסה את המכשיר שלי היה מסוגל לשלוט על סמן העכבר תוך זמן קצר להפליא", כתב גאווין בדוח המחקר שלו על הפיתוח החדש CHAD.

 

פרט לאנשים משותקים בעקבות פגיעה בחוט השדרה, ישנם עוד אנשים רבים שסובלים מתיפקוד לקוי בגפיים עליונות דוגמת מחלת לו גריג, ALS, דלקת בחוט השדרה (מיאליטיס), פוליו ועוד רבים אחרים.

 

"כיום, אנשים הסובלים מטטראפלגיה (שיתוק של 4 גפיים) מתקשים למצוא גישה נוחה למחשבים ללא סיוע של מיכשור יקר ומורכב", אומר גאווין. הוא ניסה להפוך את CHAD לפשוט וחסכוני יותר לעומת המכשירים שנמצאים כיום בשוק. סוג אחד של המכשיר שקיים בשוק הוא ג 'ויסטיק המופעל בעזרת הלשון, אבל השימוש בו מסורבל והעלות שלו היא לפחות 1,800$," הוא אמר. פיתוח נוסף הוא מעין גשש אינפרא אדום המערב מדבקה שמונחת בין עיניו של המשתמש ובאמצעותה ניתן להזיז את העכבר. העלות של המכשיר היא החל מ-900$, אבל החיסרון הבולט הוא שאם אתה לא זז במשך זמן מה, המחשב חושב שאתה "לוחץ clicking", מה שעלול להפוך את הקריאה לקשה ומסורבלת יותר. המכשיר המתוחכם ביותר כיום הוא EyeGaze, שהעלות שלו מתחילה בסביבות 8,700$ כשבסיס ההפעלה הוא באמצעות תנועות עיניים. 

 

CHAD, לעומת זאת, יעלה כ -500$ וניתן יהיה להתאים ולהשתמש בו בכל מחשב, כמעט מיד. לדוגמה, משתמש יכול לקחת אותו לספרייה הציבורית או לעבודה כאשר כל באפשרויות הנמצאות כיום בשוק ניתן להשתמש בהן רק על מחשב אחד שהוקדש לכך.

 

מתוך-CNN Health

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

אנה-רייזמן
05/11/10 19:16

המכשיר המסוים הזה טרם נמצא בשימוש שוטף בשוק אבל כמו שציינתי בכתבה עצמה, קיימים אביזרים נוספים שנועדו לאנשים עם תיפקוד לקוי של גפיים עליונות. היצע האביזרים הוא מגוון מבחינת פונקציות וכמובן איך אפשר לשכוח את הפן הכלכלי...
האם בארץ כיום ניתן לקבל מימון חלקי לרכישת אביזרים אלה?

אנה-רייזמן
05/11/10 19:14
אורי-סייג
01/11/10 18:17

איך מעבירים את החידוש המרענן הזה לאנשי השיקום המקצועי של הביטוח הלאומי כדי שגם טאטראפלגים כמונו יוכלו לזכות מהשידרוג.
תודה