מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותלוותר על טיפול רפואי בגלל הנכות

לוותר על טיפול רפואי בגלל הנכות

דו"ח שפורסם ב-"הארץ": בעלי מוגבלויות מוותרים על טיפול רפואי בשל מצב כלכלי קשה


בעלי מוגבלויות רבים מוותרים על טיפול רפואי בגלל מצב כלכלי (צילום:PantherMedia)
בעלי מוגבלויות רבים מוותרים על טיפול רפואי בגלל מצב כלכלי (צילום:PantherMedia)

לקראת יום הנכה הבינלאומי שחל ב-3 לדצמבר, נציבות שוויון לאנשים עם מוגבלויות במשרד המשפטים פירסמה דו"ח שמראה כי בעלי מוגבלויות רבים נאלצים לוותר על טיפולים רפואיים ורכישת תרופות בשל מצבם כלכלי הקשה.

 

הדו"ח בוחן רמת שימוש בשירותים שונים ושביעות רצון מהם בקרב בעלי מוגבלויות לעומת שאר האוכלוסיה. השנה מיקוד היה על תחבורה ציבורית, שירותי בריאות, מוסד לביטוח הלאומי ושירותי לשכות הרווחה.  

 

תחום שירותים רפואיים

ממצאי הדו"ח שפורסם ב-"הארץ" הראו כי 32% מהאנשים עם מוגבלות חמורה ו-21% מהאנשים עם מוגבלות מתונה שנזקקו לטיפול רפואי במהלך השנה האחרונה, דיווחו כי ויתרו על טיפול בשל קשיים כלכליים. מנגד עומד הנתון של 11% בלבד מהנזקקים לטיפול רפואי בקרב יתר האוכלוסייה.
 

תחום הרווחה

למעלה מ-25% מהאנשים עם מוגבלות חמורה ו-16% עם מוגבלות מתונה דיווחו כי בשנה האחרונה ניתקו להם את הטלפון או את החשמל בגין קשיים כלכליים. וזאת לעומת 12% בלבד ביתר האוכלוסייה. למעלה מ-60% מהאנשים עם מוגבלות חמורה וכמעט מחצית האנשים עם מוגבלות מתונה דיווחו כי נאלצו לוותר על חימום הבית בשל קשיים כלכליים, וזאת לעומת 30% ביתר האוכלוסייה. 43% ו- 29% מהאנשים עם מוגבלות חמורה ומתונה בהתאמה דיווחו כי נאלצו לוותר על אוכל בגלל קשיים כלכליים, לעומת 17% בלבד שדיווחו כך ביתר האוכלוסייה.

 

מקור- "הארץ"

 

עריכה: אנה רייזמן