מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותלזוז בעזרת הלשון

לזוז בעזרת הלשון

ניידות הדור הבא: גשר בפה שעוזר להתנייד בכסא גלגלים ולהפעיל מחשב


לזוז בכסא גלגלים בעזרת הלשון (צילום :Shutterstock)
לזוז בכסא גלגלים בעזרת הלשון (צילום :Shutterstock)

 

שיפורים במערכת ה-Tongue Drive - מכשיר אלחוטי המאפשר לאנשים עם פגיעות "גבוהות" בחוט השדרה (טטראפלגים) להפעיל מחשב ולנייד את כסא הגלגלים שלהם על-ידי הזזת הלשון.

 

אב-טיפוס חדש ביותר של המערכת מאפשר למשתמשים לענוד גשר על החיך שעליו מוטבעים חיישנים. החיישנים עוקבים אחר המיקום של מגנט זעיר שמחובר ללשון של המשתמש. בגרסאות קודמות של המערכת, החיישנים שעקבו אחר התנועות של המגנט שהיה על הלשון, היו באוזניות שהמשתמש היה צריך ללבוש.

 

"על-ידי העברת החיישנים לתוך הפה, יצרנו מערכת עם יציבות מכאנית טובה יותר ונוחה יותר, שכמעט אינה נראית לעין", אמר מייסם גוונלו, פרופסור בבית הספר להנדסת מחשבים וחשמל במכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה.

 

המערכת מכילה 4 חיישנים שנמצאים על הפלטה בחיך, היודעים לזהות תנועה של מגנט זעיר המחובר ללשון. כאשר המערכת נמצאת בשימוש, אותות שנפלטים מהחיישנים משודרים באופן אלחוטי ל־ iPod או iPhone בו מותקנת תוכנה המפרשת את פקודות הלשון של המשתמש על-ידי קביעת המיקום היחסי של המגנט ביחס למערך החיישנים. מידע זה משמש כדי לשלוט על התנועה של הסמן על מסך המחשב או כתחליף עבור הפונקציה של ג'ויסטיק בכיסא גלגלים ממונע. 

 

בחודשים האחרונים, פרופ' גוונלו ושותפיו גייסו 11 אנשים עם פציעות "גבוהות" בחוט השדרה כדי לבדוק את הגרסא האחרונה של המערכת. משתתפי הניסוי תרגלו שימוש במערכת פעמיים בשבוע במשך שישה שבועות כדי ללמוד להפעיל את המחשב ולנייד כסא גלגלים ממונע דרך מכשולים.

 

"במהלך המבחנים, משתמשים הצליחו ללמוד את אופן השימוש במערכת, להעביר סמן במחשב מהר יותר, עם יותר דיוק ולתמרן בין המכשולים עם כסא גלגלים מהר יותר ועם פחות התנגשויות" אמר פרופ' גוונלו. "אנו מצפים לתוצאות טובות עוד יותר בעתיד, כאשר משתתפי הניסוי יתחילו להשתמש במערכת אורלית על בסיס יומי". 

 

 

לפרטים נוספים באתר של המכון הטכנולוגי של ג'ורג'יה 

אנה-רייזמן
09/03/12 16:59

 זה רק יאיץ את מהירות הנסיעה... ת'אמת, הקטע הזה באמת חסר המערך המחקר

ערן-ברקוביץ
08/03/12 22:26

אני מקווה שהם חשבו על מקרים כמו שיעול ועיטוש...