מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמדוע אנו פונים לרפואה אלטרנטיבית?

מדוע אנו פונים לרפואה אלטרנטיבית?

בשנים האחרונות רפואה אלטרנטיבית תופסת יותר מקום בשוק הבריאות המערבי


רפואה אלטרנטיבית מציעה מגוון אפשרויות טיפול בבעיות בריאות שונות. בין מגוון הטיפולים ניתן לראות טיפול תרופתי, תוספי מזון, אקופומקטורה, סוגי עיסוי רבים ורפואה סינית. את הפלורליזם הרפואי רואים גם במדינות מפותחות ומדינות מתפתחות יחדיו ומכאן עולה השאלה: כיצד מקבל השירות בוחר בין השיטות הרבות העומדות בפניו?

 

מחברי הכתבה שעתידה להתפרסם ב- Journal of Consumer Research משתמשים במושג "תיאוריה רפואית" על מנת להסביר כיצד נעשית בחירת שיטת הטיפול בין רפואה מערבית לעמיתה במזרח, הרפואה הסינית.

 

"באופן עקרוני, רפואה מערבית מדגישה את האספקט החומרי של גוף האדם, בוחנת כל תופעה במבחן של סיבה-השפעה, מסתמכת על מחקרים מדעיים אשר מחפשים הוכחה לכל תופעה רפואית. לעומתה, לרפואה סינית יש גישה יותר הוליסית, היא רואה את הנפש וגוף האדם כשלם אחד ומסתמכת על כלים ושיטות אינדוקטיביות למתן טיפול."

 

בהסתמך על מספר ניסויים ועבודות שבוצעו בארה"ב, הודו וסין, מחברי הכתבה מצאו כי אנשים מעדיפים טיפול של רפואה סינית כאשר המטפלים לא בטוחים לגבי הסיבה למחלה, כלומר אין אבחנה ברורה של המחלה/תופעה. מצב נוסף הוא כאשר רפואה סינית מציעה ריפוי בזמן שרפואה מערבית רק מקלה על הסימפטומים .

 

מחקר זה מתווסף לדיון הקיים כיום בנוגע להסדרת מתן שירותים בריאותיים ושיווק אמצעים לקידום אורח חיים בריא יותר.

 

Lay Theories of Medicine and a Healthy Lifestyle. Journal of Consumer Research, June 2010

 

מתוך- ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן