מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמדוע מטופלים אשר סובלים מאנורקסיה נצמדים (Cling) להפרעת האכילה שלהם?

מדוע מטופלים אשר סובלים מאנורקסיה נצמדים (Cling) להפרעת האכילה שלהם?


הסובלים מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה מצמצמים דרסטית את צריכת המזון שלהם, והם לעיתים קרובות אינם מסוגלים לשנות התנהגות זו.

 

לראשונה, בעזרת טכנולוגיית MRI, חוקרים גילו תהליך מטבולי במוח אשר מסביר את התנהגות זו.

 

MRI - הדמיה תהודה מגנטית (באנגלית: Magnetic Resonance Imaging, בראשי תיבות: MRI ) היא סוג של סריקה לא פולשנית המשמשת להדמאת פנים הגוף ללא שימוש בקרני רנטגן, למטרות אבחון רפואי.

 

בשיטת ה - MRI מקליטים את רמות זרימת הדם באיזורים שונים במוח. זרימה מוגברת מצביעה על מטבוליזם גבוה, וזה מראה על פעילות אינטנסיבית יותר באיזור זה של המוח. 

 

המשתתפים במחקר עברו בדיקה אשר מודדת את יכולתם לבצע שינוי התנהגותי באופן גמיש להתנהגות מסויימת שלמדו לא מכבר. הנבדקים נחשפו לרצף מהיר של צורות גיאומטריות והתבקשו לבצע פעולת התאמה של הצורות. לאחר סיבוב אחד, העיקרון על פיו משייכים את הצורות שונה. במהלך הבדיקה כאמור הוקלטו רמות הפעילות באיזור מסויים במוח.

 

התוצאות הראו כי מטופלים אשר סובלים מאנורקסיה נצמדו יותר להתנהגות מוכרת ודחו התנהגויות אלטרנטיביות.  במקביל ניתוח של תוצאות ה - MRI הראה שאצל מטופלים אשר סובלים מאנורקסיה, בהשוואה לנבדקים בריאים, ישנם איזורים ספיציפיים במוח אשר הם פחות פעילים. איזורים אלה משחקים תפקיד חשוב בהפעלה ושליטה של פעולות בסביבה אשר משתנה לעיתים  תכופות.

 

 

לקריאה נוספת במחקר:

www.medicalnewstoday.com/articles/159752.php

mona
22/08/09 18:09

שטויות במיץ מצב נפשי תמיד משפיע על המוח ועל התפקוד שלו וברור שאם רגילים למשהו תמיד ישארו רגילים לו עד שיחליטו בינם לבין עצמם על שינוי הרגל בסיכומו של עניין החדשה הזאת לא מרפאה אנורקסים עוד אנשים שמנסים להיות חכמים קשקוש

רונן-יחיאב
22/08/09 8:04

איך יודעים אם זה *סיבה* או *תוצאה*...? סטטיסטיקה נותנת "צילום מצב", ואינה מסוגלת להפריד בין גורמים לתוצאות!