מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותמדענים זיהו גן הקשור לסרטן שד אגרסיבי במיוחד

מדענים זיהו גן הקשור לסרטן שד אגרסיבי במיוחד

ברוב הנשים עם סרטן שד מסוג 'טריפל נגטיב' הגן BCL11A פעיל יתר על המידה. התגלית עשויה להוביל לטיפולים חדשים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מדענים מאוניברסיטת קיימברידג' הצליחו לזהות גן שייתכן ועומד מאחורי ההתפתחות וההתקדמות של סרטן שד מסוג אגרסיבי במיוחד וקשה לטיפול המכונה 'טריפל נגטיב' (Triple-negative).

 

סרטן שד מסוג 'טריפל נגטיב' מאופיין בקצב גבוה של התחלקות התאים הסרטניים, והוא אגרסיבי יותר בהשוואה לסוגים אחרים של סרטן השד - הן מבחינת התפשטות המחלה והן מבחינת הסיכון לחזרת הגידול. הפירוש של הכינוי 'טריפל נגטיב' הוא גידול שאין לו קולטנים להורמון פרוגסטרון ולהורמון אסטרוגן ואין בו ביטוי מוגבר של קולטן HER2, ולכן הוא אינו מגיב לטיפולים אלה. סרטן זה אופייני יותר לחולות צעירות מתחת לגיל 50 ולחולות בסרטן שד משפחתי-תורשתי נשאיות מוטציה בגן BRCA1.

 

החוקרים בחנו גידולים מכמעט 3,000 מטופלות עם סרטן השד, כשהם מחפשים שינויים בגנים המשפיעים על התנהגות תאי הגזע והתפתחות רקמות - מאחר ומחקרים קודמים הצביעו על כך שגנים כאלה, כאשר נוצרות בהם מוטציות, עלולים לגרום להתפתחות סרטן.

 

הגן BCL11A בלט בהשוואה לגנים האחרים, מאחר והוא היה פעיל במידה רבה מאוד במטופלות עם סרטן השד מסוג טריפל נגטיב. הגן היה פעיל יתר על המידה ב-8 מתוך 10 נשים עם סרטן שד מסוג זה ופעילות יתר של הגן נקשרה לגידולים בשלב מתקדם יותר. במקרים בהם נוצרו עותקים נוספים של הגן BCL11A בסרטן, סיכויי ההישרדות של המטופלות פחתו משמעותית.

 

בשלב הבא החוקרים הוסיפו במעבדה את הגן האנושי הפעיל BCL11A לתאי שד של בני אדם ועכברים ומצאו כי זה הוביל אותם להתנהג כתאים סרטניים. כאשר הם הפחיתו את פעילות הגן בתאים סרטניים שנלקחו מנשים עם סרטן שד מסוג טריפל נגטיב, התאים איבדו חלק מהמאפיינים הסרטניים. בנוסף, הפחתת פעילות הגן הפחיתה את הסיכון להפתחות סרטן בעכברים. 

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת Nature Communications מקווים כי התגלית המרגשת תוביל לפיתוח טיפולים למקרים של סרטן השד שקשה לטפל בהם היום. עם זאת, מדובר בממצאים ראשוניים ויש לאושש אותם באמצעות מחקרים נוספים.

 

 

Nature Communications doi: 10.1038/ncomms6987

 

הילה-מנור
17/01/15 20:07

באמת מפחיד. כל הנושא הזה של סרטן השד הוא לא צחוק בכלל. חשוב לשים לב לתסמינים ולסימפטומים אחרת החיים יכולים להיות בסכנה. גילוי מוקדם של המחלה יכול להציל חיים וחבל שהרבה נשים לא מודעות לכך. היום לא צריך לחכות חודשים לתורים בקופות החולים, יש היום מכונים פרטיים כמו מכון אולטרה מדיקל שם אפשר לעשות את כל הבדיקות ביום אחד ולקבל תוצאות מיידיות (אני נבדקת שם כל שנה - שנתיים מכיוון שאני בקבוצת סיכון). אני בגישה שכשזה נוגע לבריאות- אסור להזניח..

מינרבה1
14/01/15 18:00

מפחיד