מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותמה אנחנו בודקים בסימון התזונתי?

מה אנחנו בודקים בסימון התזונתי?

סקר: למעלה ממחצית מהאנשים כלל לא בודקים או בודקים בתדירות נמוכה את כמות הנתרן במוצרים


דווקא הרכיבים הקשורים בהתפתחות מחלות לב וכלי דם פחות מעניינים את הציבור (צילום: אתר panthermedia)
דווקא הרכיבים הקשורים בהתפתחות מחלות לב וכלי דם פחות מעניינים את הציבור (צילום: אתר panthermedia)

 

הישראלים אומנם מקפידים לבדוק את תאריכי התפוגה של המזון שהם קונים, אך רק מעטים מקפידים לבדוק את כמויות השומנים ואת כמויות הנתרן שמצוינות בטבלת הסימון התזונתי שעל אריזת המוצר. כך עולה מסקר שערכה האגודה לבריאות הציבור, שבדק מהם הדברים החשובים מבחינת הצרכנים כשהם קונים מוצרי מזון.

 

הסקר כלל 300 אנשים בגילאי 20-70, 66% מהם בעלי השכלה אקדמאית (ולכן הוא לא בהכרח  מייצג את האוכלוסייה הישראלית). הנתונים הראו כי הדבר שהכי מעניין את הנסקרים הוא התאריך האחרון לשימוש: 94% מהנסקרים חושבים כי 'חשוב' או 'חשוב מאוד' לבדוק את תאריך התפוגה של המוצר. 

 

בסקר נמצא כי 63% (70% מתוכם נשים) חושבים שסימון תזונתי (הערכים התזונתיים של המוצר המופעים בטבלא על אריזת המוצר) הוא 'חשוב' או 'חשוב מאוד'. אבל מסתבר שלמרות חשיבותו, הצרכנים לא בודקים אותו מספיק.

 

הרכיב שאותו הצרכנים בודקים בתדירות הגבוהה ביותר הוא כמות הקלוריות, אותה בודקים 42% מהנסקרים בתדירות גבוהה. במקום השני, סך כמות השומנים במוצר, אותה בודקים 38%.

 

דווקא הרכיבים הקשורים בהתפתחות מחלות לב וכלי הדם פחות מעניינים את הציבור: 73% כלל לא בודקים או בודקים בתדירות נמוכה את כמות שומן הטראנס במוצר. יחד עם זאת, כמות שומני הטראנס לא תמיד מצוינת על האריזה, מכיוון שהתקנות שמחייבות את היצרנים לעשות כך טרם עודכנו, ולכן גם כך קשה לצרכנים להשוות בין מוצרים. "שומן טרנס נמצא ברוב סוגי המרגרינה, וכן בקרקרים, עוגיות, חטיפים, ומזונות אחרים מטוגנים או מזונות שהוסף להם שומן צמחי מוקשה" מסבירה דורית וורמן דיאטנית ארצית, בריאות התלמיד, באגודה לבריאות הציבור.  "שומן טרנס משפיע לרעה על רמת הכולסטרול בדם וגורם לעלייה בסיכון לחלות במחלת לב. מומלץ להגביל את צריכת שומן הטרנס היומית לפחות מ- 1% מסך הצריכה הקלורית היומית".

 

גם את השומן הרווי 70% לא בודקים או בודקים לעיתים רחוקות, זאת למרות שקיים קשר בין צריכת שומן רווי לבין שכיחות גבוהה של מחלות לב וכלי הדם. "שומן זה מצוי בעיקר במזון מהחי, כלומר, בבשרים עשירים בשומן (איברים פנימיים, נקניקים, סטייקים), מוצרי חלב בעלי אחוז שומן גבוה (חמאה, שמנת, גבינות שמנת) ובחלמון ביצים" מסבירה וורמן. "גם שמן קוקוס ושמן דקלים שנפוץ בשימוש תעשייתי ומופיע על אריזות המזון כ'שומן צמחי' או 'שומן מוקשה' מכילים שומן רווי. מומלץ להגביל את צריכת השומן הרווי היומית לכ- 10% מסך הצריכה הקלורית היומית".

 

עוד עלה מהסקר כי פחות ממחצית בודקים את כמות הנתרן 'לעיתים קרובות' ו- 30% אינם בודקים כלל את כמות הנתרן במוצר. צריכה עודפת של נתרן קשורה בעיקר ללחץ דם גבוה. "כמות הנתרן המקסימאלית המומלצת למבוגר ליום הינה 2.4 גר' שהם ככפית מלח" מסבירה וורמן "הבעיה היא שרוב המלח שאנו צורכים לא מגיע מהמלחייה אלא ממוצרי המזון, בעיקר המזון המעובד המתועש, כך שרוב האנשים עוברים בהרבה, מבלי לשים לב, את הכמות המומלצת". 

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

 

מינרבה1
28/07/10 8:46
www.camoni.co.il/

לפני זמן מה כתבתי על חוק מוצע , בנושא דומה באיטליה

לרוב, הסימון באותיות קטנות מאוד.

מוצרים בתפזורת   - בכלל אין עליהם סימון    - סלטים, גבינות.