מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותמה הכולסטרול שלך?

מה הכולסטרול שלך?

לכבוד יום המודעות הלאומי לכולסטרול שמצוין היום יבוצעו בדיקות כולסטרול בנחלת בנימין בתל-אביב


בדיקת דם פשוטה (צילום: Shutterstock)
בדיקת דם פשוטה (צילום: Shutterstock)

 

החברה הישראלית לחקר, מניעה וטיפול בטרשת העורקים, האיגוד הקרדיולוגי, האיגוד הישראלי לרפואה פנימית ומשרד הבריאות מציינים היום בפעם השנייה את יום המודעות הלאומי לנזקי הכולסטרול.

 

כ-1.2 מיליון בני אדם בישראל הם בעלי עודף כולסטרול (היפרכולסטרולמיה), אחד מגורמי הסיכון המרכזיים להתפתחות של מחלות לב ושבץ. עם זאת, על פי נתוני איגודי הרופאים, מטופלים כ-470 אלף בני אדם המהווים שליש בלבד. חמור יותר מכך הוא הנתון המעיד כי קרוב ל-50% מהחולים בסיכון גבוה, כמה מאות אלפי בני אדם הסובלים ממחלות לב וכלי דם, לא מאוזנים.

 

אירועי יום המודעות שמטרתו להעלות את המודעות לנזקי הכולסטרול הכבדים, יתקיימו היום (ג') בנחלת בנימין בתל-אביב.

 

באי האירוע יוכלו לברר את רמות הכולסטרול שלהם בבדיקת דם פשוטה, לקבל את תוצאות הבדיקה במקום ואף לזכות לייעוץ רפואי מקצועי בהתאם.

 

את החלק האומנותי של היום יעניקו עשרות רקדנים שיבצעו ריקוד פלש-מוב (ריקוד מבוים הנראה כאילו ספונטאני) לצלילי שירו החדש של סאבלימינל אשר חבר באופן חד פעמי וייחודי ליושבי ראש איגודי הרופאים, להקלטת שיר פרי עטו הכולל מסרים להעלאת המודעות לחשיבות הטיפול בכולסטרול ולמניעת נזקיו.


האירועים יתקיימו היום החל מהשעה 11:00 ועד השעה 19:00 במתחם נחלת בנימין בתל-אביב

 לכולסטרול תפקידים חיוניים ביותר. יצירת פניקה גורמת לשימוש בסטטינים שנזקם עולה לעין שעור על התועלת.
תופעות לוואי של התרופות להורדת כולסטרול
עייפות, חולשה - מאחר והתרופות גורמות לפגיעה בקו אנזים 10Q הקשור לייצור אנרגיה, נגרמת חולשה כללית ועייפות כרונית.
כאבי שרירים - חלק לא מבוטל מהחולים הנוטלים תרופות אילו סובל מכאבי שרירים, ולעיתים אף מנזק לשרירים מה שנקרא מיופתיה - MYOPATHY.
CPK - עליה של רמת ה CPK בדם מצביעה על מידת הנזק לשרירים, לכן יש צורך לעשות מעקב על מדד זה לנוטלים תרופות. מפסיקים עם התרופה לאחר שנעשה נזק.
הפרעות בקצב הלב.
• כאבים - לעיתים, חולים אינם מסוגלים לעמוד בכאב ויש צורך בהפסקת הטיפול התרופתי.
• הורמונים – ירידה בכולסטרול קשורה לירידה בהורמונים של גברים ושל נשים. ירידה של הורמוני סטרס ועוד.
ויטמין D – ירידה ברמת ויטמין D, השלכות על מערכת החיסון, מסת העצמות ועוד.
הפרעות עיכול – בגלל ירידה בייצור מיץ מרה בכבד.

HDL : - תרופות - סטטינים מורידות במקביל גם את הכולסטרול הטוב - HDL, מה שמבטל את התועלת של הורדת הכולסטרול. הורדת הגבול העליון התקני באופן מלאכותי, גרמה למאות אלפים להכנס לתחום המסוכן - ראה כותרת: 1.2 מליון בעלי כולסטרול גבוה. ישנן מספיק דרכים לאיזונו בדרך הטבעית.
בברכת בריאות ד"ר PHD גדעון לבב