מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קשב וריכוז

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזחדשותמה ששולחן מבולגן יכול לעשות לכם

מה ששולחן מבולגן יכול לעשות לכם

מחקר מצא כי סביבת עבודה מסודרת מסייעת לעשות את ''הדבר הנכון'' בעוד שבלאגן מעודד יצירתיות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

החגים נגמרים. בקרוב חוזרים ללימודים או לעבודה. האם הגיע הזמן לסדר את השולחן? תלוי במטרה שלכם. מחקר שפורסם בכתב העת Psychological Science, מצא כי סביבת עבודה מסודרת עשויה לסייע לכם לאכול בריא, לדבוק במסוכמות חברתיות ולעשות מה שמצפים מכם, בעוד שסביבה מבולגנת מעודדת יצירתיות וחדשנות.

 

ברור שהאופי וצורת העבודה של האדם משפיעים על מידת הסדר סביבת העבודה שלו. אבל האם שינוי סביבת העבודה יכול להשפיע על האדם? במחקר הנוכחי, באמצעות סדרה של ניסויים, חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה ביקשו לבדוק אם שינוי סביבת העבודה יוכל להשפיע על ההתנהגות והבחירות שלנו.

 

בניסוי הראשון, 34 סטודנטים הולנדים התבקשו למלא שאלונים. הם חולקו באופן רנדומאלי למלא את השאלונים במשרדים שהיו מסודרים לחלוטין או משרדים זהים שהיו מבולגנים מאוד. לאחר 10 דקות נאמר להם שהם יכולים לעזוב וביציאה הוצע להם לבחור תפוח או חטיף שוקולד וגם ניתנה להם אפשרות לתרום כסף מהשכר שקיבלו על השתתפותם בניסוי לצדקה.

 

לדברי החוקרים, נראה ששהות בסביבת עבודה מסודרת עודדה אנשים לעשות את המצופה מהם. סטודנטים שבילו במשרד מסודר היו בעלי סבירות יותר מכפולה לבחור בתפוח ותרמו פי שניים יותר כסף, בהשוואה לאלה שבילו במשרד המבולגן.

 

לעומת זאת, הניסוי השני מצא כי לעבודה בבלאגן יש יתרונות משלה. בניסוי זה, החוקרים הושיבו 48 סטודנטים אמריקאים במשרדים מבולגנים או מסודרים וביקשו מהם לחשוב על מגוון שימושים חדשים לכדורי פינג פונג.

 

סטודנטים שבילו בחללים מבולגנים הגיעו לרעיונות שהיו יצירתיים וחדשניים יותר באופן משמעותי, בהשוואה לאלה שבילו בחדר מסודר.

 

בניסוי השלישי, ל-188 מבוגרים אמריקאים נאמר שהם משתתפים במחקר שבוחן את ההעדפות של צרכנים, כדי לסייע למסעדנים מקומיים ליצור תפריטים חדשים. הנחקרים דמיינו שהם מקבלים שייק פירות עם "חיזוק" של רכיבים נוספים. לנחקרים ניתנה אפשרות לבחור חיזוק "חדש" או "קלאסי".

 

אלה שבילו בחללים מבולגנים היו בעלי סבירות רבה יותר לבחור בחדש, בעוד שאלה שבילו בחללים מסודרים נטו לבחור בגרסה הקלאסית. לדברי החוקרים, זה מראה כי שהות בסביבה מבולגנת מגרה לשחרור ממוסכמות.

 

בעקבות תוצאות המחקר, החוקרים ממליצים שאם אנו צריכים לחשוב "מחוץ לקופסא" כדאי לתת לבלאגן להצטבר ולפתוח את הדמיון. אבל, אם היעד המרכזי הוא שמירה על משמעת ועל היעדים - לדוגמא לאכול בריא - כדאי לסדר את סביבת העבודה.

 

 

Psychological Science September 2013 vol. 24 no. 9 1860-1867