מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותמחלת כליות כרונית ואי ספיקת כליות סופנית גורמים לפגיעה באיכות השינה ומצב הרוח

מחלת כליות כרונית ואי ספיקת כליות סופנית גורמים לפגיעה באיכות השינה ומצב הרוח

איכות השינה ומצב הרוח נמצאו כפגועים במידה משמעותית בחולים עם מחלת כליות מתקדמת ובחולים עם אי ספיקת כליות סופנית.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מעט ידוע על הקשר בין מחלת כליות כרונית לאיכות השינה ומצב הרוח. במחקר הנוכחי העריכו סמפטומים אלו בקרב חולים עם מחלת כליות מתקדמת כרונית ואי ספיקת כליות סופנית, והשוו אותם לבריאים ללא מחלת כליות ידועה.

 

במחקר השתתפו חולים שהיו במעקב במרפאות פרה-דיאליזה וחולי דיאליזה. העריכו סמפטומים של איכות השינ הומצב הרוח ע"י שאלונים מיוחדים וכן העריכו את איכות החיים ע"י שאלונים מתאימים.

 

במחקר נכללו 69 מטופלי דיאליזה ו-23 חולים עם מחלת כליות מתקדמת. החוקרים מצאו כי בחולים אלו שכיחות גבוהה של הפרעות שינה ואיכות שינה ומצב רוח ירודים משמעותית, בהשוואה לבריאים.

בבדיקת הגורמים הקשורים עם הפרעות אלו, נמצא כי טיפול בדיאליזה, גיל צעיר ואיכות חיים כללית ירודה, היו קשורים עם פגיעה באיכות השינה ומצב רוח ירוד.

 

החוקרים מסיקים כי מחלת כליות כרונית מתקדמת ואי ספיקת כליות סופנית קשורים עם פגיעה משמעותית באיכות השינה ושינויים במצב הרוח של חולים אלו.

 

content.karger.com/ProdukteDB/produkte.asp

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה

אברהם-פ.
08/02/10 18:30

אני לא מזלזל במחקרים רפואיים.
לפעמים אני מתפלא על תוצאות מחקרים כאלה.
אבל,
92 חולי כליות (לפי המאמר הנדון), המעידים על עצמם בשאלונים, על תופעות לוואי של מחלתם, ללא כל בדיקת אמינות רפואית לעדויותיהם, שמביאים מסקנה הידועה לכל חולי הדיאליזה והפרה-דיאליזה בארץ ?
לצערי, זה לא נחשב מחקר רציני.
זה כמו לערוך מחקר אצל מושתלים (בעיקר כליות), על חרדותיהם מאפשרות דחיית השתל וחוסר השינה ומצב רוחם, הכרוך בכך.
האם יש סיכוי שאי פעם, מסקנות המחקר הנ"ל יילקחו בחשבון ע"י וועדות רפואיות הדנות בנכותם הנפשית של חולי הכליות? או במחקר כנ"ל אצל מושתלים?