מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמחקר: נשים תופסות את העולם כמקום מסוכן

מחקר: נשים תופסות את העולם כמקום מסוכן

נשים תופסות את העולם כמקום מסוכן ולכן סובלות מיותר תסמיני סטרס לאחר אירועים טראומתיים  


64% מהנשים דווחו כי המורל שלהן פחות טוב מאשר לפני האירוע הטראומתי בהשוואה ל 56% מהגברים (צילום: אתר סטוק פוטוז)
64% מהנשים דווחו כי המורל שלהן פחות טוב מאשר לפני האירוע הטראומתי בהשוואה ל 56% מהגברים (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

לנשים יהיה קשה יותר מגברים לחזור לחיי יום- יום לאחר אירוע טראומתי כי הן תופסות את העולם כמקום מסוכן יותר מאשר גברים. כך עולה ממחקר ישראלי חדש שנערך לאחר מלחמת לבנון השנייה.

 

מחקרים רבים מצביעים על כך שנשים מדווחות על יותר סימפטומים של לחץ ודחק בעקבות אירועים טראומטיים כמו מלחמות, תאונות דרכים ותקיפות מיניות. חוקרים מהחוג לפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל-חי ביקשו לבדוק האם אכן קיימים הבדלים בין המינים בהתפתחות תסמיני דחק וההתאוששות מאירוע כזה ומדוע.

 

במחקר שנערך בקרב 870 מבוגרים ומספר דומה של בני נוער, נבדקו הבדלים בין המינים בשני תחומים הקשורים להשפעות לטווח ארוך של אירוע טראומתי: רמת סימפטומים של דחק (סטרס) וההתאוששות (חזרה לחיי יום-יום).

 

נשים ונערות דיווחו על רמה גבוהה יותר של תסמיני דחק: 23% מהנשים ו- 31% מהנערות דיווחו על הרגשת פחד ברמה גבוהה לעומת 10% מהגברים ו- 9% מהנערים. 31% מהנשים ו- 23% מהנערות דיווחו על הרגשת מתח, לעומת 18% מהגברים ו-13% מהנערים. 31% מהנשים ו- 32% מהנערות דיווחו על עצבנות לעומת 27% מהגברים והנערים.

 

הנשים גם דיווחו על רמה נמוכה יותר של חזרה לחיי יום-יום: 64% מהנשים דווחו כי המורל שלהן פחות טוב מאשר לפני האירוע, 30% ציינו כי המורל אותו הדבר ו- 6% טענו כי הוא טוב יותר מלפני האירוע. לעומתן 56% מהגברים טענו כי המורל שלהם פחות טוב מלפני האירוע, 34% ציינו כי המורל אותו הדבר ו- 9% טענו כי הוא טוב יותר. גם במדדים נוספים הקשורים לפעילות החברתית ומידת האופטימיות, הנשים הראו סימני התאוששות פחות טובים.

 

עוד עולה מהמחקר כי נשים ונערות מדווחות על יותר תחושות סכנה, כלומר הן תופסות את העולם כמקום מסוכן יותר מכפי שתופסים אותו הזכרים. 21% מהנשים חשות כי החיים שלהן בסכנה במידה רבה, 25% חשות זאת במידה בינונית, 55% חשות כך במידה מועטה, לעומת זאת 13% מהגברים חשים כי חייהם בסכנה במידה רבה, 21% חשים כך במידה בינונית ו- 67% חשים כך במידה מועטה.

 

"במחקר, תחושות סכנה נמצאה כקשורה קשר הדוק עם סימפטומים של דחק" מסביר פרופ' שאול קמחי, אחר מעורכי המחקר "זאת אומרת, יותר ככל שיש יותר תחושת סכנה יש יותר תסמיני דחק ופחות התאוששות וחזרה לחיי יום-יום".

 

כשחשים שהעולם מסוכן מסתבר, תהיה תחושה רבה יותר של לחץ ויהיה קשה יותר לחזור ולתפקד כרגיל לאחר אירוע טראומתי.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה