מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמטרונום פנימי: שתל מוח חושף דפוס עצבי של הקשב

מטרונום פנימי: שתל מוח חושף דפוס עצבי של הקשב

התקן מושתל במוחו של אדם משותק אפשר למדענים לקבוע את הקשר בין גלי המוח והקשב


התקן מוחי המאפשר שליטה באובייקטים
התקן מוחי המאפשר שליטה באובייקטים

מחקר חדש מראה כי כאשר אדם יכול לספור את הקצב שניתן ע"י גירוי חיצוני, מוחו יכול לשמש כמטרונום פנימי.

 

דפוסי פעילות אופייניים בשם תנודות בטא ודלתא נצפו באזורים שונים של המוח מאז המאה ה-20 וכבר מאז הן נקשרו באופן תיאורטי עם תשומת הלב והקשב. הזדמנות ייחודית להקליט ישירות מהקורטקס המוטורי של האדם איפשרה לחוקרים מאוניברסיטת שיקגו לחקור את הקשר הזה באופן יסודי מאי פעם.

 

הניסוי, שפורסם בעיתון Neuron, חושף את הדינמיקה המסובכת של המוח. תנודות ביתא ניתן לקרוא כהשתקפות של כמה תשומת לב מקדיש האדם במשימה שלפניו ואילו תנודות דלתא משמשות כמטרונום פנימי, המאפשרות למוח לצפות מראש את הרגעים בהם יש צורך ביותר תשומת לב.

 

השתלה נסיונית בוצעה כבר בשנת 2006. אז הושתל מכשיר שאפשר לטטראפלג לשלוט בסמן המחשב באמצעות פעילות מוחית. במסגרת ניסוי רפואי זה, שבב קטן המכיל כמעט 100מיקרואלקטרודות הושתל  בקורטקס מוטורי. בשבב אותות חשמליים תורגמו על יד המחשב לתנועה על סמך מחשבות האדם.

 

בעולם יש הרבה גירויים בעלי קצב. אם הגירוי לו אתה מחכה הוא בעל קצב, כדאי לשים לב אל הקצב.
לדוגמה, כאשר מישהו משחק טניס או כדורסל, המוח מנצל את הקצב של הכדרור כדי להגביר את תשומת הלב והתגובה המוטורית.

 

הבנה חדשה זו של הקשר בין הפעילות המוחית לבין תשומת לב אולי רלוונטיות בתחום של נוירופסיכולוגיה. כלי אבחוני טיפולי זה מאפשר להעריך את תשומת הלב של אדם מרגע לרגע, עם משוב מתאים לאדם  כדי לשפר את תשומת לבו.

 

זיהוי דפוסי קצב של תנודות עשוי להיות שימושי גם בפיתוח טכנולוגיות המאפשרות לאנשים משתוקים להפעיל אויבייקטים שונים דוגמת כסא גלגלים או מחשב. ממשק מוח- מחשב נועד לעזור לאדם להזיז את הסמן עם המחשבות שלו על התנועה, אבל  האדם המחובר לממשק, לא תמיד רוצה להשתמש בו. לכן, על יד שימוש בתכונות של התנודות, המחשב יכול לקבוע מתי האדם רוצה לזוז.

 

Neuron, 2010; 65 (4): 461-471

 

מתוך- ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן