מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמייאוש להצלחה-מוסיקה אחרי פציעה

מייאוש להצלחה-מוסיקה אחרי פציעה

הייאוש של רון ויינרייך, שנפצע במלחמת לבנון השנייה ונותר משותק בפלג גופו התחתון, החזיר אותו לאהבתו למוזיקה. כיום הוא מגשים את החלום ומתחיל לכבוש את העולם עם להקתו "Siren"


מוסיקה כתרופה לייאוש
מוסיקה כתרופה לייאוש

 

הסיפור הבא קרוב לליבי כיוון שאני מכירה את רון אישית.

 

רון שירת כמפקד טנק במהלך מלחמת לבנון השנייה והיה בכוח השריון הראשון שנכנס ללבנון. אחרי הפציעה, אשר הותירה אותו משותק מאזור הסרעפת ומטה, הגיע רון לתל-השומר ועבר את תהליך השיקום במחלקתי. למרות הטראומה והפציעה הקשה, כיום רון הוא הסולן של להקת רוק מרשימה בשם "Siren" והם בדרכם לנסות ולכבוש את העולם.

 

זאת לא הפעם הראשונה שרון מככב בכותרות. אחיו התחתן 3 שבועות אחרי הפציעה שלו. כדי שרון יוכל להשתתף בחתונה, היא נערכה בגן הפסלים שליד מרכז השיקום.

 

לפני כחצי שנה, חברי הלהקה נכנסו לתקופה של עבודה ממושכת והקליטו את השירים באולפנו הביתי של ויינרייך, צילמו קליפ מפואר ויצרו כל מה שלהקה צריכה בכדי לצאת למסע. צפו בקליפ לשיר "Wake up" של "Siren"

 

המוזיקה,לדבריו של רון,  סייעה לו להתאושש ולשים את הפציעה מאחוריו. "עסקתי במוזיקה לפני הצבא, אבל בצבא איבדתי כמעט הכל. איבדתי את כל התחושות שלי למוזיקה כיוון שהייתי מפקד ולא היתה לי שנייה אחת להתעסק בזה, ובכלל כמעט ולא חזרתי הביתה. אבדתי בתוך הראש הצבאי וזה דופק לך את המוח, אתה הופך להיות נורא רציני ודברים אחרים נראים פחות חשובים. בסוף הגעתי למצב שאני שוכב בבית חולים, גמור מהתחת. הגוף שלי היה מרוסק, וגם הייתי בדיכאון ובמצב נפשי ירוד בגלל ההשלכות של הפגיעה, וגם מסטול לחלוטין ממשככי כאבים."

 

היום רון הוא סטודנט שנה ב' למנהל עסקים במרכז בינתחומי בהרצליה, אבל הלהקה אצלו תמיד במקום הראשון. "היום, כשכל אחד ברחוב מנגן גיטרה, כל אחד הוא זמר, מלחין ואמן, החברה שלנו רווייה בחבר'ה שכותבים שירים וזה מעולה. אבל על כל שיר אחד שאנחנו שומעים ברדיו, יש עוד אלף שלא מתקבלים - ואין מספיק דברים איכותיים".

 

"המטרה היא שניכנס לפרופורציות, שנבין ונחבק את הדבר הזה שנקרא חופש ועל כך גם נכתב השיר, על כל הדברים שיש לנו בחיים ואנחנו לוקחים אותם כמובן מאליו. אנחנו חייבים להיות שמחים וערים. זה גם הדבר הכי יפה שיש ברוקנ'רול - הוא גורם לך להרגיש טוב וחופשי".

  

קליפ לשיר "Wake up

 

 

 

 

כתבה מלאה ניתן למצוא ב-Ynet

 

עריכה: אנה רייזמן