מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמכשיר אלחוטי יחזיר תנועה בנפגעי חוט שדרה

מכשיר אלחוטי יחזיר תנועה בנפגעי חוט שדרה

פיתוח חדש: מכשיר אלחוטי זעיר שמטרתו לשחזר תפקוד מוטורי אצל נפגעי חוט שדרה


כשהמכשיר מופעל הוא מפעיל את העצבים בחוט השדרה מתחת לנקודת הפציעה (צילום: :Shutterstock)
כשהמכשיר מופעל הוא מפעיל את העצבים בחוט השדרה מתחת לנקודת הפציעה (צילום: :Shutterstock)

 

מכשיר אלחוטי חדש מקבל לאחרונה תשומת לב רבה בקהילת החוקרים העוסקים בפגיעות חוט שדרה. פרופסור מסולט סהין, מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת ניו-ג'רזי, הציג לאחרונה ממצאים מפיתוח המכשיר האלחוטי הזעיר לגירוי חשמלי, העשוי לשחזר תפקודים מוטוריים באנשים עם פגיעות בחוט השדרה.

 

הטכנולוגיה המכונה FLAMES נמצאת בשלבי פיתוח ובדיקות, והיא עתידה בסופו של דבר לאפשר לאנשים עם פגיעות בחוט השדרה לשחזר כמה תפקודים מוטוריים שאבדו בשל פציעה או מחלה.

 

המכשיר מופעל על-ידי אנרגיה של אור אינפרא-אדום, המועבר למכשיר מיחידה חיצונית דרך סיב הממוקם ממש מחוץ לחוט השדרה. כשהמכשיר יופעל, הוא יפעיל את העצבים בחוט השדרה מתחת לנקודת הפציעה ובכך יתאפשר שימוש בשרירים המשותקים.

 

ממצאי ניסוי הטכנולוגיה בבעלי חיים פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי The Journal of Neural Engineering. לדברי החוקרים, הבדיקות מראות כי FLAMES הצליח לשמש לגירוי אפילו במקומות העמוקים ביותר בחוט השדרה של חולדות. 

 

כיצד זה עובד?

 

ה-FLAMES נשלט מרחוק על ידי סיב אופטי המחובר ללייזר אינפרא אדום. המכשיר מושתל לתוך חוט השדרה והוא יכול לצוף ברקמה. אין חוטים מחוברים שנראים לעין. המטופל לוחץ על כפתור שנמצא ביחידה חיצונית כדי להפעיל את הלייזר האינפרא-אדום, ואז האור אינפרא-אדום עובר בסיב ומפעיל את ה- FLAMES, שבתורו מפעיל את העצבים בחוט השדרה.

 

"ההיבט הייחודי של הפרויקט הוא שהמכשיר המושתל קטן מאוד, פחות ממילימטר. היתרון העיקרי הוא שכיוון שמדובר במכשיר אלחוטי, לא צפויה להיות בעיה עם חיבורים. כמו כן, המכשיר גורם לתגובה מינימלית ברקמות, תגובה המהווה בעיה נפוצה עם מכשירים קווים דומים" אומר פרופ' סהין.

 

הפעלה חשמלית של מערכת העצבים המרכזית וההיקפית נחקרת ומשמשת לטיפול במחלות ופגיעות עצביות במשך עשורים רבים. מספר התקנים כבר עברו בהצלחה לשלב הקליני, כמו שתלי שבלול ומכשירים לניהול הכאב באמצעות גירוי חוט השדרה. מכשירים אחרים נמצאים כעת בשלבי פיתוח שונים, ביניהם מיקרו גירוי של חוט השדרה לשחזור תנועה, מיקרו גירוי של גרעיני המוח או קליפת המוח השמיעתית לשחזור שמיעה או גירוי של קליפת המוח החזותית אצל אנשים עיוורים. כל המכשירים הם קוויים, פרט ל-FLAMES - המכשיר האלחוטי היחיד.

 

"אנו מקווים כי ברגע שה-FLAMES יתקדם לשלב הקליני, אנשים משותקים יוכלו להחזיר לעצמם תפקודים חיוניים" אמר פרופ' סהין.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניבסיטת ניו-ג'רזי

הלאל
12/03/12 14:06