מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמכתב מעורר השראה של אימא עם סימני מתיחה

מכתב מעורר השראה של אימא עם סימני מתיחה

אם לחמישה שספגה עלבונות כשהשתזפה בחוף בשל סימני המתיחה שעל בטנה, משיבה מלחמה בסטטוס בפייסבוק


(צילום: פייסבוק, Tanis Jex-Blake)
(צילום: פייסבוק, Tanis Jex-Blake)

תניס ג'קס-בלייק, אם לחמישה ילדים בת 33 מקנדה, רצתה רק להשתזף בשקט בשמש כשילדיה משחקים לידה. לראשונה מאז ילדה את הילד הראשון שלה לפני 13 שנים, היא החליטה ללבוש ביקיני.

 

הבילוי הרגוע נקטע כשהיא שמעה: "אלוהים, תראו את זה... זה מגעיל.... תראו כמה זה דוחה". היא פתחה את העיניים וראתה שני בחורים ובחורה עומדים מעליה. הם הצביעו על סימני המתיחה שעל הבטן שלה, לעגו לה בפומבי ואף עשו כאילו הם בועטים בה.

 

תניס הנסערת חזרה הביתה ופרסמה מכתב פתוח בפייסבוק לצעירים שלעגו לה ברשעות, בו היא מצהירה בגאווה שהיא אוהבת את הגוף שלה – זה שהביא לעולם חמישה ילדים. היא אף פרסמה תמונה של הבטן שלה. כך היא כתבה:

 

"אני מצטערת אם הניסיון הראשון שלי להשתזף בביקיני בפומבי מזה 13 שנים "הגעיל אתכם". אני מצטערת שהבטן שלי לא שטוחה והדוקה. אני מצטערת שהבטן שלי מכוסה בסימני מתיחה. אני לא מצטערת שהגוף שלי אחסן, גידל, סיפק הגנה, ילד והזין חמישה בני אדם מופלאים, בריאים, אינטליגנטים ונהדרים.

 

אני מצטערת אם הגוף בן ה-33 שלי ששוקל 57 ק"ג פגע בכם עד כדי כך שחשתם צורך להצביע, לצחוק ולעשות כאילו אתם בועטים בי. אבל אני רוצה שתדעו שבעוד שהסתכלתי על הגוף הצעיר וה'מושלם' שלכם, כל שיכולתי לחשוב לעצמי זה "איזה דברים גדולים ומדהימים הגוף שלכם עשה?". אני רוצה גם שתדעו שהחזקתי את הראש שלי למעלה, בלי להניד עפעף, בזמן שאתם לעגתם עליי, כשאני עושה כאילו מה שאתם אמרתם ועשיתם לא השפיע עליי, אבל אני בכיתי במכונית בנסיעה הביתה. תודה שהרסתם את היום שלי. זה אנשים כמותכם שהופכים את העולם הזה למקום מכוער ורווי שנאה.

 

אני לא יכולה שלא לרחם על הנשים שיום אחד יישאו את ילדיכם ויהפכו ל"מגעילות" בעיניכם בעוד שהגוף שלהן משתנה במהלך התהליך המופלא של הריון. אני יכולה רק לקוות שיום אחד תבינו שצלקות הקרב שלי הן משהו להתגאות בו, לא להתבייש בו".

 

בתגובה למכתב המרגש נשים רבות החלו להעלות לפייסבוק תמונות של סימני המתיחה שלהן להבעת תמיכה (צילום: פייסבוק) 

 

תוך שעות ספורות הסטטוס צבר תגובות רבות, בהן של נשים שצרפו תמונות של סימני המתיחה שלהן. תחנת הרדיו המקומית Hot 107 שיתפה את הסטטוס והתמונה בדף הפייסבוק שלה, ומאז הסטטוס נהיה ויראלי וצבר יותר ממיליון ושלוש מאות אלף לייקים, מאות אלפי שיתופים ולמעלה ממאה אלף תגובות. 

 

"אני נושאת את שלי בגאווה!" כתבה אחת הגולשות שפרסמה תמונה של סימני המתיחה שעל הבטן שלה (צילום: פייסבוק)

 

"אני נושאת את שלי בגאווה!" כתבה אחת הגולשות שפרסמה תמונה של הבטן שלה. תגובות אוהדות רבות התקבלו גם מגברים. "לאשתי יש ארבעה ילדים... ואנחנו קוראים לסימני המתיחה שלה 'סיפורי אהבה'. זה יפיפה" כתב אחד מהם. 

 

בימים האחרונים עשרות אמצעי תקשורת ברחבי העולם דיווחו על הפוסט אותו כינו "מעורר השראה", ותניס זכתה לתמיכה גלובלית עצומה. 

 

 

 

מינרבה1
28/08/14 11:48

ליעל, אין זה מום, אבל אין זה יפה - בעיני לפחות., מדוע להבליט ? מה המטרה ?

גם הסיפור לא מענין. היתה בהריון, אז מה....

מי שנכווה בפנים, עובר עשרות ניתוחים, בשביל שלא יראו, יסתירו את מה שקרה, כרות יד/רגל, ישתדל להסתיר את הגדם, זה טבעו של עולם, אתם רוצים למלחמה, תצאו, נסו לשנות.

בדרך כלל מחפשים בגדים שיחמיאו ולא בגדים שיבליטו כל מה שמכוער. בשביל מה ? בשביל לעורר דחיה ?

 

יעל75005
27/08/14 15:19

למינרבה  מי אמר שסימני מתיחה הם מום?? או כיעור?? הן בסך הכל מספרים את סיפורו של בעל או בעלת הסימנים!! במקרה של הנשים בכתבה  הסימנים מספרים על נתינת חיים.  

scarlette
15/08/14 1:36

בקשר לבחורה הזאת, יכול להיות שבגלל שהיא גם צעירה וגם הצליחה לחזור לגזרה רזה אז לא הייתה מודעת לכמה החיסרון הזה נראה.
וזה מעניין מה שהעלית כי באמת בגלל מה שציינת הרוב התביישו בגוף שלהם ולכן הצעירים בכלל לא ידעו שיש דבר כזה סימני מתיחה, למרות שיש את זה כמעט לכל אישה שילדה. לרוב יש את זה אבל הבחורים האלה חשבו שזה דבר חריג מוזר כי בשל ההסתרה והבושה וגילם הצעיר (ושל הבחורות שכנראה יצאו איתן שהן לפני לידות).
למה הנשים האחרות בפייסבוק העלו תמונות של סימני המתיחה שלהן? בשביל להראות שלהרבה יש, וזה לא משהו מפחיד ומשונה שצריך להתבייש בו.

סילביה66
07/08/14 8:15
מינרבה1
07/08/14 7:56

הכל נכון, אבל איני רואה טעם להבליט כעור, מומים וכד',.  בשביל מה ? רבים רואים ומתרחקים. כל אחד יכול להתנהג כפי שהוא מבין, בתנאי שהוא מודע לתוצאות. אין טעם לבקר וללעוג - זה ענין אחר.

אלכס
06/08/14 21:55

אסור שאדם יתבייש בגופו כמו שאין לאף אדם זכות להעביר ביקורת על גופו של הזולת ללא הבדל אם מדובר באישה או גבר כך גם אף אדם לא צריך לבקש רשות מהזולת להציג את גופו ברבים,מה שעשו אותם בחורים לאותה אישה זהמעשה חמור ביותר של פגיעה בגוף הזולת למרות שלא הייתה פגיעה פיזית ,הפגיעה הנפשית במקרה זה חמורה שבעתיים מהפגיעה הפיזית. צריך להרחיק מהחברה אנשים כאלה לשנים רבות אולי באיזה כלוב כי זה מקומם של חיות (אדם).

מינרבה1
06/08/14 16:25

מיכאלה, את צודקת, אבל אם תלכי לראיון עבודה , עלולים לדחות אותך, זה דרכו של עולם.

מדוע להראות חולשות ?

רוב האנשים מעדיפים להראות חזקים ולא חלשים, הופעה חיצונית היא חלק מהענין , לצערי.

ריח גוף ? ניתן לנטרל, אז מדוע לא ?

מיכאללה
06/08/14 13:02

יופי הוא בעיני המתבונן, מה יעשו אנשים למשל שהאף שלהם מכוער? או משהו אחר בפרצוף? גם יסתירו?

הגדולה היא לקבל את מה שיש, לקבל את הגוף שלנו כמו שהוא לחבק לאהוב אותו, וגם את האחרים סביב. בלי שיפוטיות, בלי ביקורת, בלי השוואות. הסיפור הזה מדהים, מרגש ומעורר השראה!

מינרבה1
05/08/14 17:21

בעיה...מדוע להבליט אם אין צורך ? ניתן ללבוש בגד ים שלם ולפתור את הבעיה.

רצוי להתאים את הבגדים, להסתיר מה שלא יפה ולהבליט מה שיפה.

זה דרכו של עולם.