מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמענק כספי למציאת ריפוי לפגיעת חוט השדרה

מענק כספי למציאת ריפוי לפגיעת חוט השדרה

משרד ההגנה האמריקאי העניק גראנט על סך 5.4$ מיליון למחקרים בתחום פגיעות חוט שדרה


סיוע כספי למחקרים העוסקים בפגיעות חוט שדרה (צילום: PantherMedia)
סיוע כספי למחקרים העוסקים בפגיעות חוט שדרה (צילום: PantherMedia)

משרד ההגנה האמריקאי העניק לקרן ע"ש כריסטופר & דיינה ריב מענק על סך 5,400,000$  להרחבת תמיכה במחקרים למציאת טיפולים  לפגיעות חוט שדרה.

 

משרד ההגנה העניק את המענק לרשת צפון אמריקנית לניסויים קליניים  North American Clinical Trials Network (NACTN), רשת בינלאומית של בתי החולים, בראשותו ד"ר רוברט ג 'גרוסמן, יו"ר מחלקה לנוירוכירורגיה, במכון נוירולוגי Methodist, יוסטון. 

 

"המטרה שלנו היא להביא טיפולים יעילים מהמעבדה של צבא ללוחמים ולוחמות בחזית שלנו ", אמר גרוסמן, החוקר הראשי של NACTN. "עם תמיכת משרד הגנה בקרן ריב, הרשת שלנו תוכל לנהל יותר ניסויים איכותיים, שאנו מקווים יובילו לטיפולים בר קיימא עבור חולים עם פציעה בחוט השדרה."

 

רשת NACTN אוספת מידע רפואי ומסמכים של מטופל כדי להבין טוב יותר את המהלך הטבעי של הגוף בהתאוששות לאחר הפציעה; משתמשת בפרוטוקולים סטנדרטיים להערכת החולה ומפתחת חדשים ומבצעת ניסויים חדשים של טיפול עבור פגיעה בחוט השדרה.

 

לאחרונה, באפריל השנה, NACTN החלה בניסוי קליני ראשון שלה, phase1-שלב הבטיחות, המבוסס על מתן תרופהבשם Riluzole.Riluzole היא התרופה היחידה שמאושרת על ידי ה-FDA לטיפול במחלת ALS, בה היא מאריכה את תוחלת חייהם של החולים. התרופה פועלת על ידי חסימת יכולת יוני נתרן ויוני סידן להיכנס ולגרום נזר לנוירונים ותאי גליה. מחקרי מעבדה הראו כי Riluzole גם להיות יעיל בהפחתת נזק טראומטי לחוט השדרה בעקבות הפגיעה בו. אם התרופה תעבור את phase1 של בטיחות ורעילות, ב-phase 2 ישתתפו יותר מטופלים וזהו השלב שיבדוק את יעילות התרופה.

 

מתוך-NewsWise

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

אורי-סייג
25/08/10 12:28

קראתי את הידיעה שלך ושמחתי שהמאמר הגיע לידיך,האמת שאני קיבלתי את המאמר המקורי מהעמותה האמריקאנית לנח"ש,במסגרת החלפת מידע בין העמותות.
לעצם העניין: אני חושב שגם בארצנו הקטנטונת במשרד הביטחון והבריאות יחד יכולים גם לשים בצד כסף למחקר בעניין הרפואי הזה שהו בנפשנו,בימקום ליקנות עוד "חמקן" בסכום אסטרונומי....ולא שאני מזלזל חלילה ב"חמקנים" החשובים אבל רבק להקדיש אחד לטובת החברה זה הרבה?....

נו ברקי ניראה אותך יוצא מיזה.....