מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותמתוק אבל מסוכן

מתוק אבל מסוכן

מחקר : סוכרים המוספים למזון מעלים את גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם


הכולסטרול הטוב ירד מ 58.7 בקרב אלה שאכלו הכי פחות ל- 47.7 באלה שצרכו הכי הרבה (צילום: אתר סטוק פוטוז)
הכולסטרול הטוב ירד מ 58.7 בקרב אלה שאכלו הכי פחות ל- 47.7 באלה שצרכו הכי הרבה (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

אחרי שנשים שאוהבות פחמימות הוזהרו לאחרונה מהסיכון למחלות לב וכלי דם, מגיעות חדשות קשות גם לאוהבי המתוק. מחקר חדש מראה כי ככל שיותר סוכר מוסף למזון, פרופיל השומנים בדם נמצא במצב רע יותר ויש יותר סיכונים למחלות לב וכלי דם.

 

חוקרים מצאו כי ככל שכמות הסוכר המוסף שאנשים צרכו ירדה, רמת כולסטרול HDL המכונה גם "הכולסטרול הטוב" עלתה ורמת הטריגליצרידים בדם ירדה.


המחקר שהתפרסם בכתב העת היוקרתי JAMA מצביע על המגמה המדאיגה בשנים האחרונות, של תזונה שכוללת יותר ויותר סוכרים מוספים. הסוכרים המוספים כבר נקשרו להשמנת יתר, סוכרת וריקבון שיניים.

 

על פי המחקר, כ- 15.8 אחוז מהתזונה האמריקאית הטיפוסית הורכבה מסוכר מוסף (כמות ממוצעת השווה ל- 21.4 כפיות סוכר ביום או 359 קלוריות). מדובר בעליה משמעותית מהשנים 1977-1978, אז האחוז היה 10.6 בלבד.


מחברי המחקר הגדירו את הסוכרים המוספים כ"סוכר וממתיקים המכילים קלוריות, שתעשיית המזון והצרכנים משתמשים בהם כרכיבים במזון מעובד או מוכן, על מנת להגביר את הנחשקות של המאכלים".


החוקרים עקבו אחר 6,131 מבוגרים. מראיינים התקשרו אליהם ושאלו אותם מה הם אכלו ביום הקודם ואז העריכו את רמת הסוכר בתזונה של כל אחד מהם. לאחר מכן המתנדבים חולקו לקבוצות: כאלה שצרכו פחות מ- 5 אחוז מסך הקלוריות היומיות מסוכר מוסף, 5 עד 10 אחוז, 10 אחוז עד 17.5 אחוז, 17.5 עד 25 אחוז ו- 25 אחוז ומעלה. הנבדקים בקבוצה שצרכה הכי הרבה סוכרים מוספים אכלו כ- 46 כפיות סוכר מוסף ביום.

 

הקשר החזק ביותר בין סוכר מוסף לשומנים בדם נמצא בערכי הכולסטרול HDL. רמות ה"כולסטרול הטוב" ירדו מ 58.7 מ"ג/ד"ל בקרב אלה שאכלו הכי פחות סוכר, ל- 47.7 מ"ג/ד"ל באלה שצרכו הכי הרבה. רמת HDL גבוהה יותר קשורה בסיכון נמוך יותר ללב ולכלי הדם.

 

רמות הטריגליצרידים בדם (שומנים הקשורים לסיכון גבוה יותר למחלות לב וכלי דם), עלו מ- 105 מ"ג/ד"ל בקבוצה שצרכה הכי פחות סוכר, ל-114 מ"ג/ד"ל בקבוצה שצרכה הכי הרבה.

 

ה- LDL כולסטרול, המכונה גם "הכולסטרול הרע" עלה בקרב נשים שאכלו הכי פחות סוכר מ-116 מ"ג/ד"ל ל-123 מ"ג/ד"ל בקרב הנשים שצרכו הכי הרבה סוכר מוסף. בקרב גברים, לא נמצא הבדל משמעותי ברמות ה- LDL כולסטרול בין הקבוצות

 

אחד החוקרים סיכם ואמר שבדיוק כפי שאכילת תזונה עשירה בשומנים יכולה להעלות את רמת הטריגליצרידים ואת רמת הכולסטרול, כך גם אכילת סוכר יכולה להשפיע על אותם גורמים. המשמעות היא שכדי להישאר בריאים יש לחזור לאכול פחות מזון מעובד ויותר דגנים מלאים,ירקות ופירות.

 

JAMA. 2010, 303(15), 1490-1497


 

 


עוד כתבות בריאות במוטק'ה

יוכי5
24/08/11 13:30
יוכי5
24/08/11 13:29

על מנת להוריד אותם יש לאכול תזונה נכונה+אומגה 3 טובה של תרימה שמורידה לא רק טריגליצרידים אלא גם כולסטרול. חשוב לצרוך גרגירי חומוס 3 כפות לא יותר. טוב להורדת כולסטרול, וכמובן להפחית שומנים מהחי (כמו איברים פנימיים)
אגב,תוספת תפוח+תערובת שקדים,הם שומנים טובים ומורידים את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים. בדוק!
זאת כמובן עם שמירה על פחמימות מורכבות (לא יותר מ3 כפות)ירקות, תפוח,ארטיקל וכו.