מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טיפול באינסולין היה נתון לוויכוח זה שנים. החשש הרב של החולים מעצם הצורך להזריק אינסולין והחשש של הרופא מהיפוגליקמיה ומהקושי המלווה את הטיפול באינסולין, גרמו לכך שהטיפול באינסולין נדחה בדרך כלל לשלבים מאוחרים של מחלת הסוכרת. לרוב, מתן טיפול ויותר מכך, טיפול אינטנסיבי באינסולין, יתבצע רק לאחר כשלון התרופות דרך הפה ולרוב רק במצב שבו רמת HbA1c היא מעל שמונה אחוזים ולעתים אף יותר. אולם, מחקרים אחרונים, שפורסמו במהלך 2009-2008, העלו ספקות לגבי תזמון הטיפול באינסולין ויעד המטרה לו אנו מצפים תחת טיפול זה.

נראה שיש יתרונות לטיפול מוקדם באינסולין - טיפול מוקדם באינסולין הוא בדרך כלל קל יותר, כרוך בפחות סיבוכים ויעיל יותר. יש מקום לטיפול מוקדם ואגרסיבי באינסולין, בפרט בחולים מאוזנים גרוע בעת האבחנה. יש מקום לאשפז חולים אלה לטיפול אינטנסיבי או להפנותם ישירות למומחה שיטפל בהם במספר זריקות ביום, לפחות שבועיים עד ארבעה שבועות.
.
פרופ' איתמר רז, מנהל יחידת הסוכרת, האגף הפנימי, האגף הפנימי, בית החולים הדסה עין כרם, ירושלים