מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קשב וריכוז

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזחדשותמתקשים לישון בלילה? כך תסדרו את חדר השינה בצורה מיטבית לשינה

מתקשים לישון בלילה? כך תסדרו את חדר השינה בצורה מיטבית לשינה

הסביבה בה אנו ישנים משפיעה על הזמן שייקח לנו להירדם ועל איכות השינה. ריכזנו עצות שיסייעו לשפר את השינה ואת איכות החיים באמצעות סידור נכון של חדר השינה


(צילום: אתר pexels)

 

לפי המלצות של קרן השינה הלאומית בארה"ב, משך השינה המומלץ למבוגר עד גיל 65 הוא 9-7 שעות שינה. מחקרים מראים שחסר שעות שינה או פגיעה באיכות השינה מעלים את הסיכון להשמנה, מחלות לב, סוכרת, כאבי ראש ודיכאון. חסר שינה גם פוגע במהירות התגובה, בזיכרון ובכושר השיפוט.

 

מה מפריע לנו לישון? רובנו מייחסים לבעיות שינה סיבות פיזיולוגיות או פסיכולוגיות. כמובן שלסיבות כאלה יש השפעה רבה על איכות השינה, אבל אי אפשר להתעלם מהסביבה שבה אנחנו נמצאים.

 

הסביבה של חדרי שינה עשויה להשפיע על הזמן שייקח לנו להירדם, על איכות השינה שלנו ועל איך שנרגיש כשנתעורר. בטווח הארוך, סביבה שמעודדת שינה טובה יכולה גם להשפיע לטובה על התזונה ולשפר את איכות החיים.

 

ריכזנו הצעות מעשיות לסידור מחדש של חדר השינה שיעזרו לכם לישון טוב יותר, כבר מהלילה:

 

1. סידור מיטה

 

החלפת כלי מיטה פעם-פעמיים בשבוע תסייע לשמור על היגיינה. מעבר לכך, אם מסדרים את המיטה מדי יום, התחושה נעימה יותר כשנכנסים אליה, משתפרת התחושה הכללית ואז קל יותר לנקות את הראש ולהירדם.

 

אם למשל תשקיעו במצעים איכותיים ונעימים, תרצו להיכנס למיטה ותרגישו נינוחים בשלבי המעבר בין ההירדמות לשינה.

 

2. בחירת מזרון וכרית נוחים

 

כרית אורטופדית ומזרון בריא חשובים לשינה טובה יותר בלילה. המזרון שאתם בוחרים צריך לתמוך בכל הנקודות הרגישות של הגוף, להתאים לתנוחה שבה אתם רגילים לישון ולהיות גם בגודל שיאפשר התנהלות נכונה בחדר.

 

3. אוורור וחושך

 

חדר שינה שמתאים לשינה הוא חדר חשוך ומאוורר. כדאי להקפיד להחשיך את החדר באמצעות וילונות ולוותר על תאורה מלאכותית.

 

4. הפחתת רעשים

 

רבים שסובלים מהפרעות שינה מתקשים להירדם בגלל כל שינוי קטן בסביבת חדר השינה שלהם. במקרים כאלה, ההמלצה היא לאטום את החלונות גם בשביל לא לאפשר לקרני האור לחדור פנימה וגם כדי להשיג שקט.

 

בנוסף, עדיף להוציא מחדר השינה כל מכשיר שעלול לייצר רעש שיפריע לכם.

 

5. שינוי הרגלי אכילה

 

גורמים רבים בתפריט ובהרגלי התזונה משפיעים על איכות השינה שלנו. זה מתחיל עם קפאין שיש לו השפעה מעוררת, ממשיך עם אלכוהול שאמנם עוזר להירדם אבל מפריע לרציפות השינה וכולל גם ארוחות גדולות שמכבידות על הקיבה. גם מזונות מסוימים כמו מאכלים חריפים או שומניים עשויים להפריע לכם לישון.

 

בניסיון לשפר את איכות השינה מומלץ להימנע מארוחות גדולות לפני השינה. מומלץ גם להימנע מצריכת קפאין בשעות הערב ומצריכה מופרזת של אלכוהול.