מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותניתוח מעקפים או צנתור כלילי - מה עדיף במחלת כליות כרונית?

ניתוח מעקפים או צנתור כלילי - מה עדיף במחלת כליות כרונית?

הבחירה בין ניתוח מעקפים או צנתור כלילי עם הכנסת תומכנים מצופים, הינה דילמה בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

במחקר שפורסם ביוני האחרון ב-American journal of cardiology, ניסו לענות על השאלה בה מתחבטים הקרדיולוגים, לגבי חולים עם מחלת כליות כרונית שעדיין אינם בדיאליזה, לגבי הבחירה בין ניתוח מעקפים, הקשור עם הישרדות טובה יותר, לבין צנתור כלילי עם הכנסת תומכנים מצופים, הקשור עם פחות תלות בדיאליזה בהמשך.

 

במחקר זה נכללו 725 חולים עם מחלת כליות כרונית, שלא נזקקו לדיאליזה בעת כניסתם למחקר. 241 חולים עברו ניתוח מעקפים ו-484 חולים עברו צנתור עם הכנסת תומכנים מצופים.

 

בחולים עם מחלה דו-כלית, נמצא כי התוצאות בטווח הארוך היו דומות עם ניתוח מעקפים או צנתור ותומכנים. אולם, בקרב חולים עם מחלת תלת כלית, שיעורי התמותה היו נמוכים יותר בטווח הארוך בקרב החולים שעברו ניתוח מעקפים, לעומת אלו שעברו צנתורים.

 

מאידך, החולים שעברו ניתוח מעקפים, נזקקו יותר לטיפול בדיאליזה כרונית. 4.2% מהחולים שעברו ניתוח מעקפים הפכו להיות תלויים בדיאליזה כרונית, בהשוואה ל-1.5% בלבד בקרב קבוצת הצנתור.

 

החוקרים מסכמים ואומרים כי ניתוח מעקפים קשור עם הישרדות טובה יותר בטווח הארוך, בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, אולם זאת במחיר של סיכון מוגבר יותר להזדקק לדיאליזה כרונית.

 

www.ajconline.org/article/S0002-9149(10)00786-1/abstract

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה